2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Conclusie

Als ik de LG G3 op dit moment moet beoordelen, dan hou ik het op één woord: veelbelovend! LG heeft dit jaar in mijn ogen wederom een paar grote stappen voorwaarts gezet. LG is een fabrikant die niet met geld smijt om voldoende marketing en aandacht te creëren voor producten, het is een fabrikant die duidelijk inzet op innovatie en op deze manier probeert om klanten aan zich te binden en vast te houden.

Een ding is mij wel duidelijk na deze korte hands-on, het Koreaanse bedrijf zet elk jaar weer een paar stappen voorwaarts. Vorig jaar waren de standby- en volumeknoppen op de achterkant, de dunne bezel (de rand rond het scherm) en optische beeldstabilisatie de grootste innovaties. Dit jaar zijn dat het Quad HD-scherm, het draadloos laden, de Laser Auto Focus en de accu van grafeen.

Wat ook opvalt is dat LG duidelijk zijn eigen weg kiest in het smartphonelandschap. Of dat goed is, moet ieder voor zich bepalen, maar LG kiest ervoor om geen waterbestendig toestel te maken of het te voorzien van extra sensoren zoals een vingerafdruk- of hartslagsensor. Wel kiest het voor de eerder genoemde zaken die misschien meer mensen aanspreken.

We hopen in de komende weken een toestel van LG te ontvangen, zodat we een echte review kunnen verzorgen en het toestel uitgebreid kunnen vergelijken met de concurrenten. Pas dan zal duidelijk worden hoe goed de LG G3 precies is, voor nu houd ik het zoals eerder aangegeven op een veelbelovend toestel, misschien wel het beste toestel van 2014.