2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Introductie

De HTC Desire 610 is een smartphone met een ontwerp dat direct opvalt. Het toestel straalt het HTC-karakter uit dankzij zijn ontwerp. Het grote scherm en de dubbele speaker moeten vooral voor een goede multimediale ervaring zorgen, daar zal de ondersteuning voor 4G-netwerken ook zeker zijn bijdrage aan leveren. Op papier klinkt de Desire 610 als een prima toestel, maar natuurlijk gaan wij uit van onze eigen ervaring die in dit artikel verwerkt is.


Het gaat HTC momenteel niet voor de wind, maar eigenlijk is dat in onze ogen niet meer aan de producten te wijten. Die zijn namelijk steevast goed als je de prijs in acht neemt. Niet dat een willekeurig toestel van HTC per definitie de beste keuze voor iedereen is, maar in mijn optiek heeft het Taiwanese bedrijf voor de meeste eisen wel een mooie optie in het assortiment.

De HTC Desire 610 moet dat assortiment verder aanvullen. Het toestel is voorzien van een scherm van 4,7 inch, dat een qHD-resolutie toont. Boven en onder het scherm zit een speaker, die volgens HTC een indrukwekkend geluid levert. Verder is er een quad-core processor aan boord, samen met 1GB werkgeheugen en een 8 megapixel-camera. Het geheel wordt aangestuurd door Android 4.4 KitKat, met daarbovenop de nieuwste versie van HTC’s eigen Sense-interface. Dit lijkt in veel opzichten een mooi pakketje, gezien de prijs.

Maar HTC zal de concurrentie aan moeten gaan met vele partijen die in dezelfde prijsregio bivakkeren. Zoals in de onderstaande tabel te zien is, zijn er bovendien veel voormalige vlaggenschepen die ook nog in de winkels liggen voor een soortgelijke prijs.

Model Prijs
Motorola Moto G 4G (review) 215 euro
Sony Xperia SP (review) 230 euro
Huawei Ascend G6 4G (review) 240 euro
HTC Desire 610 280 euro
Nokia Lumia 925 (review) 310 euro
Sony Xperia Z (review) 320 euro
Motorola Moto X (review) 325 euro

De HTC Desire 610 heeft bij de lancering een adviesprijs van 299 euro gekregen. De winkelprijs valt momenteel dus al wat lager uit en zal de komende tijd naar verwachting verder inzakken. Hoewel HTC het toestel in de kleuren grijs, groen, rood, wit en zwart produceert, worden alleen die laatste twee versies in onze regio uitgebracht.