4min

Verpakking, ontwerp & onderdelen

Verpakking


Huawei levert de Ascend G750 in een rechthoeking turquoise (blauw/groenig) gekleurd doosje, deze verpakking kenden we nog niet van het Chinese merk. In het doosje vinden we vervolgens de Huawei Ascend G750, een USB-kabel, een adapter van 1 ampère, een earbud-headset, enkele boekjes en tot slot een accu van 3000 mAh.

Huawei kiest ervoor om de accu los in de verpakking te doen, de gebruiker moet dus eerst de accu in het toestel stoppen voordat het kan worden ingeschakeld. Hiermee is ook meteen duidelijk dat de achterkant van dit toestel verwijderd kan worden en de accu eenvoudig vervangen kan worden. Voor een toestel met een scherm van 5,5 inch is een accu van 3000 mAh een redelijk hoge capaciteit, of dat te maken heeft met het stroomverbruik van de chip dan wel het scherm zal verderop in deze review duidelijk moeten worden.

De adapter van 1 ampère is normaliter voor de meeste toestellen voldoende, maar om een accu met een capaciteit van 3000 mAh op te laden is het wel een beetje weinig. Huawei had hier beter kunnen kiezen voor 1,5 ampère. De earbud-headset is een stukje meerwaarde, maar persoonlijk zie ik liever een in-ear headset.


Ontwerp


Bij het ontwerpen van de Huawei Ascend G750 is het Chinese bedrijf vergeten de voorkant te voorzien van een ontwerp. De voorkant is namelijk zo standaard als mogelijk gehouden, het grootste gedeelte van de voorkant bestaat uit het scherm en aan de boven- en onderkant is een dunne zwarte balk te vinden met afgeronde hoeken. De zijkanten van het toestel zijn donkergrijs gekleurd en daar lopen in de lengte lijnen overheen, waarmee het effect van metaal moet worden gecreëerd. De zijkanten zijn echter gewoon gemaakt van plastic. Voor de achterkant van het toestel heeft Huawei gekozen voor een leerachtige look, maar de verwijderbare achterkant is uiteraard gewoon gemaakt van plastic. De achterkant voelt wel redelijk stug aan waardoor het toestel niet makkelijk uit je hand kan glippen.

Al met al heeft Huawei gewoon een redelijk eenvoudig ontwerp toegepast op deze smartphone, eigenlijk is dit een toestel met een uiterlijk dat niemand echt mooi of lelijk kan vinden, het is gewoon standaard. Voor veel mensen die in deze prijsklasse een smartphone of in dit geval phablet kopen is dat over het algemeen geen bezwaar.

Onderdelen


De voorkant van het toestel bestaat voornamelijk uit het 5,5 inch-scherm. Hoewel de bezel (de rand rond het scherm) aan de linker- en rechterzijkant niet superdun is, ben ik van mening dat de boven- en onderkant wel redelijk dun zijn. Midden boven het scherm is het Huawei-,logo te vinden met daarboven nog een speaker. In de linkerbovenhoek is een frontcamera van 5 megapixel te vinden.


Onder het scherm heeft Huawei gekozen voor drie drukgevoelige Android-knoppen: terug, hoofdscherm en opties. Helaas heeft Huawei dus de optie-knop geïntegreerd en niet de multitaskknop die Google nu al jaren voorschrijft. Gelukkig wordt het multitaskscherm wel geladen als je de optieknop even ingedrukt houdt.


Aan de achterkant van het toestel is midden bovenaan de primaire camera van 13 megapixel te vinden, met links daarnaast een LED-flitser. Onder de camera is nog een Huawei-logo te vinden. Een stukje rechtsboven de camera zit nog een klein gaatje, hierachter gaat een secundaire microfoon schuil, om tijdens het bellen het omgevingsgeluid weg te filteren en als Huawei zijn werk goed gedaan heeft, ook de wind bij het opnemen van video’s. Onderaan de achterkant van het toestel is tot slot nog een monospeaker en een DTS-logo te vinden.


Dat brengt mij tot de zijkanten van het toestel, bovenop het toestel is aan de rechterkant een koptelefoon-aansluiting te vinden. Aan de onderkant is in het midden een micro USB-aansluiting geplaatst, waarmee de telefoon kan worden opgeladen of op een computer kan worden aangesloten. Wat ik wel opvallend vind, is dat de aansluiting vlak onder het scherm zit en niet in het midden, als ik uitga van de dikte van het toestel. Links naast de micro USB-poort zit tot slot nog een gaatje voor de primaire microfoon.


De linkerzijkant van het toestel is helemaal vrij gebleven van aansluitingen en knoppen, terwijl aan de rechterzijkant een volumeknop met daaronder de standby-knop is geplaatst. Er is geen fysieke cameraknop aanwezig.


Als de achterkant van het toestel wordt verwijderd kan daar de accu worden gewisseld, maar kunnen er ook twee simkaarten of een microSD-kaartje worden geplaatst, voor extra opslagcapaciteit. Opvallend is wel dat het ene simkaartslot voor normale simkaarten is en het andere slot voor een microsimkaart.