2min

Conclusie

De Samsung Galaxy Tab Active is een robuuste tablet die zowel stof- als waterdicht is. Het feit dat je de tablet zonder problemen kan laten vallen is ook erg prettig, zeker in bepaalde sectoren. Het gaat op dit moment om slechts 1,2 meter maar de meeste tablets kunnen dat al niet aan. Echt heel veel keuze is er op dit moment dan ook niet in waterdichte tablets die tegen een stootje kunnen. Hoewel ik de Tab Active heb kunnen uitproberen heb ik deze helaas niet kunnen laten vallen om te kijken hoe stevig die echt is. Hoewel het de zoveelste tablet van Samsung is, spelen ze nu wel in op een aparte markt met een unieke feature.

Ik denk dat er in de bouw en de horeca best vraag is naar een dergelijke tablet. Ik vind het echter moeilijk om in te schatten hoe groot die vraag precies is. Dat zal de toekomst moeten gaan uitwijzen, voor Samsung is het in elk geval de moeite waard om er uitgebreid aandacht aan te besteden op de IFA. De prijs van 359 euro vind ik schappelijk, de specificaties hadden op sommige punten misschien wel wat beter mogen zijn voor dat geld, maar je betaald uiteindelijk gewoon voor die extra schokbestendigheid. Vooral de camera’s vind ik een beetje tegenvallen.

De gekozen specificaties zijn voor de meeste doeleinde prima geschikt, ook levert Samsung netjes de laatste versie van Android mee inclusief de beveiligde Knox-omgeving zodat bedrijfsgegevens veilig kunnen worden opgeslagen en indien nodig extern kunnen worden gewist.

Table of contents