Inhoud, design & onderdelen

Verpakkingsinhoud


De verpakking van de iPad mini 3 bevat een Lightning-kabel, een USB-lader met stroomsterkte van 2,1 ampère en een bundeltje met een aantal kaartjes en een stickervel met Apple’s logo’s. Als je de 4G-versie van de iPad mini 3 hebt, zit er in het bundeltje ook een pinnetje om de simlade van de tablet te kunnen openen.


Design


Wat het ontwerp betreft is de iPad mini 3 als twee druppels water wanneer je ‘m naast de iPad mini 2 legt. Het enige verschil is het uiterlijk van de knop onder het scherm en eventueel de kleur van de behuizing, mocht je voor de goudkleurige uitvoering kiezen.

Er is in principe niets mis met het ontwerp van de iPad mini, maar inmiddels is in Apple’s assortiment zichtbaar dat het beter kan. Mij bekruipt het gevoel dat Apple’s kleine tablet in dit opzicht al drie jaar stilstaat, want ook de originele iPad mini was van hetzelfde ontwerp voorzien. Tegelijkertijd is de grote iPad in de tussentijd alweer twee gedaanteverwisselingen ondergaan.

De iPad mini komt bijvoorbeeld qua dikte niet meer zo mini over. De iPad Air 2 is 6,1 millimeter dik, de iPad mini 3 is een krappe anderhalve millimeter dikker. Ook heeft de iPad Air 2 een gelamineerd scherm, waardoor de display meer aan het oppervlak ligt, wat beter oogt. Bij de iPad mini 3 zie je een minieme ruimte tussen display en bescherming.

Maar nogmaals, met het ontwerp van de iPad mini 3 is in de basis niks mis, maar het is jammer dat Apple de kleine tablet niet dezelfde behandeling heeft laten ondergaan als de iPad Air 2. De iPad mini 3 had vooral dunner en lichter mogen zijn.

Onderdelen


De iPad mini 3 bevat boven het scherm een FaceTime-camera, met links ernaast een sensor die het omgevingslicht meet. Met deze sensor kan de helderheid van het scherm automatisch worden aangepast. Onder het scherm zit de Touch ID-knop met eromheen een metalen ring.


Op de achterzijde heeft Apple in de linker bovenhoek de iSight-camera geplaatst. Op diezelfde hoogte vind je in het midden een microfoon. De achterkant bevat verder nog het Apple-logo en enkele keurmerken. Als je de 4G-versie hebt zit bovenaan de achterzijde ook een plastic vlak waarachter zich de antenne voor datanetwerken bevindt.

Bovenop de iPad mini 3 zit de aan-/uitknop, een tweede microfoon en een headset-aansluiting. Op de onderkant vind je in het midden Apple’s Lightning-aansluiting, met links en rechts een speaker. Op de linkerzijde heeft Apple geen knoppen of aansluitingen geplaatst, op de rechterzijde zit een schuifknop voor het geluid, alsook volumeknoppen. Bij de 4G-versie vind je op deze zijde ook een uitneembare lade waar je de benodigde simkaart in kan steken.


Zoals bij geen enkele iPad het geval is, kan ook de iPad mini 3 niet geopend worden. Het verwisselen van de accu behoort dus niet tot de mogelijkheden.

Lees meer