2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Introductie

Eind 2014 heeft het merk Honor zichzelf gepresenteerd aan Europa. In feite is Honor simpelweg een dochteronderneming van het Chinese bedrijf Huawei. Toestellen die Honor uitbrengt zijn bijvoorbeeld door Huawei ontwikkeld, maar niet door dat merk op de markt gebracht in Europa.

De eerste smartphone van Honor is de Honor 6, welke we vorig jaar al aan een review hebben onderworpen. In dit artikel betreft het de Honor 3C, een veel goedkoper toestel dat dus een ander marktsegment zal moeten aanspreken.


Ondanks die lage prijs heeft de Honor 3C zo op het eerste gezicht wel een aantal mooie eigenschappen. Zo is er een scherm met een formaat van 5 inch, 2GB aan werkgeheugen, de camera op de voorzijde schiet foto’s in 5 megapixel en er is ruimte voor twee simkaarten.

De Honor 3C zal het op moeten nemen tegen een breed scala aan alternatieven met een soortgelijke prijs. Ik heb me tevens gericht op toestellen met een schermgrootte van rond de 5 inch, om het aantal concurrenten binnen de perken te houden.

Model Prijs (afgerond)
Alcatel One Touch Pop C7 (review) 105 euro
Huawei Ascend G610 130 euro
Honor 3C 140 euro
Alcatel One Touch Pop C9 (review) 140 euro
HTC Desire 516 160 euro
LG Optimus L90 160 euro
Motorola Moto G (2014) (review) 180 euro

De Honor 3C heeft een adviesprijs van 139 euro en is verkrijgbaar in de kleuren wit en zwart. Vooralsnog wijken winkeliers niet van de adviesprijs van Honor af.