3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inhoud, design & onderdelen

Verpakkingsinhoud


Het blauwe doosje van de Honor 3C bevat naast de smartphone voornamelijk de gebruikelijke zaken, zeker niet karig voor een smartphone met deze prijs. Er zijn wat boekjes met informatie over het toestel, een accu en een USB-kabel. Tevens levert Honor een earbud-headset en een acculader met USB-poort mee.

De relatie tussen Honor en Huawei wordt onder andere duidelijk aan de hand van de acculader, waarop niet het logo van Honor maar van Huawei terug te vinden is. De acculader heeft overigens een stroomsterkte van 1 ampère.



Design


Het ontwerp van de Honor 3C is uitgesproken saai. De smartphone doet me denken aan de Android-smartphones van een paar jaar terug. Dat komt bijvoorbeeld door de Android-knoppen die nog onder in plaats van ín het scherm zitten, wat de smartphone direct een verouderde uitstraling geeft. De hoeken van het toestel zijn met een zeer bescheiden radius afgerond, wat vandaag de dag ook niet meer zo gebruikelijk is.

De achterkant van de Honor 3C is bovendien gemaakt van het goedkoopst ogende en voelende plastic dat ik me maar kan voorstellen. Omdat ook gekozen is voor een glanzende achterkant in combinatie met plastic, blijft elke vingerafdruk ook heel duidelijk zichtbaar.

Het mag duidelijk zijn; voor het uiterlijk hoef je het niet te doen bij deze Honor-smartphone. Gelukkig ligt daar de focus ook niet op.

Onderdelen


Helemaal bovenaan de voorkant van de Honor 3C vind je in het midden een speaker voor het voeren van telefoongesprekken. Boven het scherm zitten ook nog sensoren voor omgevingslicht en nabijheid, een LED die de accustatus aangeeft en een camera voor het nemen van selfies en voeren van videogesprekken.

Zoals vermeld zitten onder het scherm de ouderwetse Android-knoppen. Honor heeft niet alleen hiervoor gekozen, maar hanteert ook nog eens de menuknop, welke Google al drie jaar geleden in de ban heeft gedaan ten faveure van de multitaskknop. Waarom Honor hier dus nog voor kiest is me een raadsel, wat mij betreft is het een belachelijk besluit.


Op de achterzijde van de Honor 3C is de primaire camera terug te vinden, de lens is omlijst door een zilverkleurige rand. Links van de camera zit een LED-flitser, boven de camera zit een microfoon. Op de achterkant vinden we ook het logo van Honor, helemaal onderaan zitten cirkelvormige inkepingen zodat het geluid van de speaker uit de behuizing kan worden geleid.

Op de linkerzijde van de Honor 3C zitten geen knoppen of poorten, op de rechterzijde zitten volumeknoppen en een aan/uitknop. Bovenop de smartphone zit een aansluiting voor een headset en op de onderkant zit de primaire microfoon en een USB-poort. De USB-poort zit helaas niet in het midden, zoals we graag zien. Dat kan problemen met accessoires opleveren.



De Honor 3C kan worden geopend, zodat de accu geplaatst kan worden. Knip of kluif je je nagels altijd lekker kort, dan zal het nog best een uitdaging zijn om de Honor 3C te openen, want er zit hiervoor geen speciale inkeping in de achterzijde. Je kan dan het best de inkeping van de USB-poort gebruiken. Naast ruimte voor de accu zijn er ook poorten voor twee simkaarten en een microSD-kaartje van maximaal 32GB.