1 min Devices

Review: LG Google Nexus 5X: Puur Android

Introductie

Iets meer dan een jaar geleden lanceerde Google en Motorola de Nexus 6 smartphone. Helaas bleek het geen verkoopsucces, met name omdat hij flink groter en duurder uitpakte dan eerdere Nexus modellen. Dit jaar is Google de samenwerking met LG aangegaan om de compactere Nexus 5X te produceren. Ik heb een volle week met de Nexus 5 gewerkt en zo zijn sterke als zwakke punten te ontdekken.

Aan het einde van mijn Nexus 6 review een jaar geleden, kon ik niet anders dan concluderen dat Google en Motorola niet op de goede weg zaten. Het apparaat was te duur, blonk niet uit op het vlak van prestaties, had een vrij korte accuduur, bleek ongeschikt voor gebruik in direct zonlicht en bovendien was de opslagcapaciteit niet later uit te breiden.


Achteraf gezien bleek deze one-size-fits-all aanpak, waarbij geïnteresseerde consumenten werden geforceerd om een groot, 6 inch apparaat in huis te halen, niet de beste. Om ervoor te zorgen dat de geschiedenis zichzelf niet herhaalt, heeft Google dit jaar een verdeel-en-heers strategie toegepast door simulaan twee modellen te lanceren. Deze review richt zich alleen op de kleinere Nexus 5X. Kijk hier voor een review van de Nexus 6P.