2min

Introductie

Voor mijn gevoel is de Nexus 6 van Motorola pas sinds korte tijd op de markt, maar in werkelijkheid is het toestel al weer een jaar op de markt en is het dus ook weer tijd voor een opvolger. Naast de Nexus 6P komt er ook een kleiner Nexus-toestel uit, dat de naam Nexus 5X draagt.

Google maakt voor de ontwikkeling en productie van Nexus-producten gebruik van verscheidene fabrikanten. Zo mochten partijen als Asus, HTC, LG, Motorola en Samsung in het verleden al een keer of zelfs meermaals aan de slag met het maken van een smartphone of tablet onder Google’s vlag.

Er zitten duidelijke voordelen aan een Nexus-toestel, zoals dat je erop kan rekenen dat je als één van de eersten de update naar een nieuwe versie van Android ontvangt. Android is bovendien gevrijwaard van de gebruikelijke toevoegingen van fabrikanten, zoals een skin en bloatware. Ooit was de Nexus-serie voornamelijk bedoeld als het goede voorbeeld voor Android-fabrikanten. Achteraf bekeken heeft dit voornemen zijn uitwerking ook zeker niet gemist. Fabrikanten houden zich steeds meer in met de toeters en bellen in de software, wat de toestellen gebruiksvriendelijker én sneller maakt.


Voor de Nexus 6P koos Google het Chinese bedrijf Huawei als partner. Het is voor het eerst dat Huawei zich met een Nexus-product mag bemoeien. Gezien de goede marktpositie is het echter geen verrassing dat Google uit is gekomen bij deze partner.

De Huawei Google Nexus 6P is ten opzichte van de voorganger onder andere voorzien van een vingerafdrukscanner, een snellere processor, betere camera’s en de gebruiksvriendelijkere USB Type C-aansluiting. De behuizing is gemaakt van metaal en mede daardoor is het toestel ook een kwart dunner dan de Nexus 6. Opmerkelijk genoeg is de mogelijkheid tot draadloos opladen niet langer aanwezig, ook is het scherm een stukje kleiner geworden.

Je kunt de Huawei Google Nexus 6P aanschaffen via de Google Store, waar de vanafprijs 649 euro bedraagt. Voor dat geld krijg je een variant met 32GB aan opslagruimte, voor vijf tientjes meer wordt die ruimte verhoogd naar 64GB en voor 799 euro heb je ook nog de optie voor een totaal van 128GB. De Nexus 6P wordt aangeboden in de kleuren aluminium, grafiet en sneeuwwit. Voor die laatste kleur geldt een wachtlijst. Van Huawei ontvingen wij de speciale goudkleurige editie van de Nexus 6P.

In de prijsvergelijker van Techzine vind je de Nexus 6P op het moment van schrijven voor een vergelijkbare prijs terug.