min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding

HTC werd in 1997 opgericht als een Original Design Manufacturer. Dat hield in dat het bedrijf zelf smartphones ontwikkelde en fabriceerde, maar dat deed in opdracht van andere bedrijven. Daarom kwam er de eerste jaren ook geen smartphone op de markt onder de merknaam HTC. Het bedrijf produceerde voor onder andere Sharp, HP, i-mate, Dell en Fujitsu-Siemens.

Later bracht het bedrijf ook zelf smartphones uit, onder de merknamen Dopod en het in Nederland bekende Qtek. Hoewel het bedrijf iets meer dan tien jaar bestaat is het anno 2008 de grootste fabrikant van smartphones ter wereld. De enorme groei die het bedrijf doormaakte heeft het voornamelijk te danken aan Microsoft dat het bedrijf enkele jaren geleden als hardware platform development partner voor Windows Mobile koos.

Enige jaren geleden besloot HTC echter om ook onder de eigen merknaam smartphones uit te gaan brengen, en met succes. Het bedrijf is nog altijd groeiende en daar lijkt voorlopig geen verandering in te komen. Desondanks heeft HTC op de smartphone-markt genoeg concurrenten, met onder andere RIM’s BlackBerry en uiteraard Apple’s iPhone. Niet vreemd dat HTC dus de noodzaak ziet om te innoveren om de concurrentie voor te blijven (of bij te benen).

Een concreet voorbeeld daarvan is de TouchFLO interface die het bedrijf vorig jaar op de HTC Touch introduceerde. Een gebruikersinterface die het stylus-georiënteerde Windows Mobile moet omvormen in een gebruiksvriendelijker handbediend besturingssysteem. Veelgehoorde kritiek op de eerste versie van TouchFLO was dat het die verbeterde interface maar tot op een zeer beperkt niveau bood. Het lijkt erop dat HTC die kritieken ter harte heeft genomen, want de afgelopen maanden heeft het bedrijf hard gewerkt aan een verbeterde versie van TouchFLO.

Het resultaat hiervan, genaamd TouchFLO 3D, introduceert het bedrijf nu op de HTC Touch Diamond. En in deze review nemen wij dit toestel eens grondig onder de loep.