2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

De tests

Deze SSD heeft de volgende specificaties:

Specificaties SSD
Type interface: SATA II
Capaciteit 120GB
Cache: 64MB
Max. snelheid: Lezen: Tot 250MB/sec
Schrijven: Tot 180MB/sec
Continue schrijfsnelheid: ~100MB/sec
MTBF 1,500,000 uur
Afmetingen HxBxDx 9,3 x 99,8 x 69,6mm


HDTune
Om de snelheid van deze SSD goed te testen heb ik een aantal benchmark tools gebruikt, de eerste is HDTune. Als eerste heb ik een read en write benchmark uitgevoerd.


In de linker afbeelding is goed te zien dat deze benchmark test de maximale leessnelheid weet te behalen, ook de schrijfsnelheid test geeft goede resultaten terug. Wanneer we in HD Tune de file benchmark uitvoeren krijgen we ongeveer dezelfde uitslag. De schrijfwaardes liggen bij deze test bijna gelijk en ze zijn een stuk constanter.


Atto
Atto is een klein programma dat ook de mogelijkheid heeft om een harde schijf mee te testen. De transfer size is gemakkelijk in te stellen en alles wordt duidelijk weergegeven in een grafiek.

De waardes van Atto zijn zo goed als gelijk aan die van HD Tune, vooral bij 64kb t/m 512kb zit Atto hoger met de leessnelheid.

Everest Ultimate Edition
Het volgende programma waar ik deze resultaten mee vergelijk is Everest Ultimate Edition. Dit programma beschikt ook over een benchmark tool voor hard disks.


Goed te zien is dat de schrijf testresultaten van Everest gemiddeld iets hoger uitvallen vergeleken met de andere programma’s. In Everest Ultimate kan je de blocksize ook aanpassen waarmee de test gedaan moet worden.

HD Tach
Als laatste programma heb ik HD Tach gebruikt. Deze laat de resultaten gecombineerd in een grafiek zien. De schrijfsnelheid wijkt iets af van de andere tests, de snelheid verspringt heel erg. De leessnelheid is meer constant.


De resultaten van de verschillende tests komen dicht in de buurt bij de specificaties van de fabrikant, welke hierboven in de tabel vermeld staan. Na het veelvuldig testen met deze SSD viel me ook op dat deze helemaal niet zo warm wordt, iets dat de temperatuur van de kast ten goede komt.

Table of contents