2min Devices

Review: OCZ Vertex 450

Intoductie

Het is inmiddels al twee jaar geleden dat OCZ de controllerfabrikant Indilinx inlijfde en afstand begon te nemen van de destijds alom bekende SandForce-controller die in zo goed als elke SSD werd gebruikt. Langzaam maar zeker introduceerde OCZ nieuwe SSD’s waarbij de invloed en expertise van Indilinx steeds duidelijker naar voren kwam, uiteindelijk in de vorm van de Barefoot-controller die in de OCZ Vector (review) werd geplaatst.

Nu is het tijd voor een nieuwe telg met de Barefoot-controller onder de gelederen: de OCZ Vertex 450. Deze SSD is voorzien van een herziene versie van de Barefoot 3-controller van Indilinx en de MLC-chips zijn geproduceerd op een 20 nanometer-procede. Dat is vergelijkbaar met de Vector-schijf, maar deze Vertex 450 is wel wat vriendelijker voor de portemonnee en heeft ook een wat lagere kloksnelheid. OCZ vindt in concurrent Samsung echter een zeer geduchte tegenstander in dit marktsegment, want de Samsung 840 Evo weet veel waar voor zijn geld te bieden en de prijs ervan is bovendien nog eens aanzienlijk lager.

Review: OCZ Vertex 450
De OCZ Vertex 450 ligt in de winkels met drie opslagformaten: 128, 256 en 512GB. De adviesprijzen van die schijven lagen bij introductie respectievelijk op 125, 225 en 500 euro. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de schijven op het moment van schrijven terug voor ongeveer 90 en 200 euro. De 500GB-variant wordt op dit moment niet vermeld. De schijven zijn in de tussentijd dus al iets in prijs gezakt.