1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gebruikerservaring

Voor de review heb ik twee pc’s ‘rechtstreeks’ met elkaar verbonden door middel van de adapters. Het aansluiten van de adapters is het enige dat hoeft te gebeuren, verdere installate is niet nodig. Na het aansluiten van de UTP-kabels en de stekkers kon het testen beginnen.

De tests


Om de snelheid te testen maak ik gebruik van het programma Iperf. Met dit programma kan de snelheid gemeten worden tussen twee netwerkinterfaces, zonder dat de pc een vertragende factor kan zijn.


Ik heb Iperf als server ingesteld op een laptop die in een andere kamer staat dan de pc waarmee ik hem verbonden heb. De te overbruggen afstand tussen de laptop en de pc bedraagt ongeveer 12 meter. Na het uitvoeren van meerdere tests met diverse instellingen kwam de snelheid niet hoger dan 18,1M Bit/s. Om te kijken of de snelheid omlaag gebracht werd door de afstand heb ik de adapters op twee stopcontacten naast elkaar aangesloten. Daarna heb ik opnieuw de Iperf-tests uitgevoerd. De snelheid ging omhoog naar een maximum van 30,3 Mbit/s.

Ondanks de hogere snelheid in de laatste test, wijzen de tests uit dat de beloofde snelheden van 85 Mbit/s bij lange na niet gehaald worden.

Table of contents