2min

Tags in dit artikel

,

Uiterlijk

We weten nu hoe de kast er op papier uitziet en wat voor koeling het apparaat standaard heeft ingebouwd. Laten we verder gaan met de buitenkant waar we aan de bovenkant van de kast een keurig afgewerkt klepje vinden. Aan de achterzijde van de klep bevinden zich een aantal I/O-apparaten waaronder USB en E-SATA. Het eerste wat je opvalt aan het klepje is de geweldige afwerking en het ‘gevoel’ van degelijkheid. Zou de kast dan toch die €210 waard zijn?

Geborsteld aluminium


Gaan we verder met de voorkant van de kast dan zien we dat de kast volledig afgewerkt is met een geborsteld aluminium ‘look’ wat de kast luxe uit laat stralen. Uit ervaring spreek ik dat de kasten wel onderhevig zijn aan een hoge stof aantrekkelijkheid waarmee ik doel op de zichtbaarheid van stof. Wil je dus niet constant aan het poetsen zijn dan raad ik je deze kast bij voorbaat al af. Heb je geen last van smetvrees lees dan rustig verder.

De 5.25" bays zijn apart voorzien van een klep die in dezelfde stijl is gevormd als de rest van de kast. Nadeel van deze losse klepjes is het feit dat opticals met een andere kleur zwart (of reeds verkleurd) duidelijk een onderbreking vormen. Wil je van dit probleem af dan zou je moeten kiezen voor de Lian Li PC-A71F (die weer €40 meer kost).




Onder de opticals en een eventueel 3.5" apparaat bevind zich de luchtinlaat voor de twee grote 140 mm ventilatoren. Doordat Lian Li ervoor gekozen heeft mesh te gebruiken kleurt de voorkant mooi blauw zonder dat dit storend is (zelfs op kantoor dus geschikt). Helemaal onderaan het glimmende en stralende logo van het bedrijf "Lian Li".




Kwaliteit kost geld


Beroepsmatig is het meerdere malen voorgekomen dat ik een computer moet assembleren. Daarvoor gebruik je niet altijd dure kasten van allerlei A-merken maar meestal is dit merkloos. Zo op het eerste gezicht is er met een kast van €35 niks mis maar pas als je deze behuizingen daadwerkelijk in gebruik neemt valt het vies tegen. Scherpe randen, schroeven die schuin gaan, gammel, trillingen, spontaan knappende voorpaneel deurtjes enzovoort. Wil je een degelijke niet spontaan desintegrerende behuizing dan zul je wat meer moeten betalen.

De kwaliteit komt je zelf bij de achterzijde van de behuizing tegemoet. Nergens is er een randje waar men zich aan kan snijden en zelfs de afdekplaatjes voor de PCI-sloten zijn opmerkelijk goed afgewerkt. Behalve PCI-sloten zien we tevens dat de kast standaard voorzien is van twee gaten voor waterkoeling (slangen).