2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

De behuizing in het kort


In deze review besteden we aandacht aan een product van Lian Li. Het bedrijf is voornamelijk bekend vanwege hun behuizingen waarvan we er vandaag één gaan reviewen, de PC-Q09. Het is één van de vele behuizingen uit het relatief grote assortiment. Deze behuizing behoort tot de "Mini-Q"-serie van Lian Li.

Er zijn twee varianten verkrijgbaar van de PC-Q09. Één van deze varianten gaat gewoon met de naam PC-Q09 door het leven. De andere behuizing wordt echter onder de naam PC-Q09F verkocht. Eerstgenoemde behuizing, die in deze review besproken wordt, is uitgerust met een adapter van 110 W om het geheel van stroom te voorzien. De PC-Q09F is uitgerust met een 150 W flex voeding. Tevens is de behuizing in vier verschillende kleuren verkrijgbaar: zwart, rood, zilver en wit.

Met de PC-Q09 probeert Lian Li voornamelijk de wensen te vervullen van gebruikers die baat hebben bij een ruimtebesparende en stille behuizing. Zo’n systeem kan bijvoorbeeld goed gebruikt worden voor HTPC-doeleinden, een zogenaamde "Car PC" of ter vervanging van een desktop.

De PC-Q09 is een Mini Tower. Daardoor kunnen er in de behuizing alleen moederborden worden geplaatst die gebaseerd zijn op de mini-ITX form factor.

Op het moment van schrijven is de behuizing in Nederland verkrijgbaar. Voor zo’n 90 tot 100 euro gaat deze variant over de toonbank. Voor de PC-Q09F moet zo’n 130 euro betaald worden.