min

Tags in dit artikel

, ,

Algemeen

Red Faction Guerrilla is een een third-person shooter en de derde game in de Red Faction-serie. Het spel werd reeds eerder door THQ uitgebracht op de Xbox 360 en de PS3 en nu is het de beurt aan de pc.

Eerste indruk


Ik verwachtte vooraf dat je in deze game voornamelijk zou moeten schieten en vijanden verslaan, maar tot mijn verbazing moest ik voornamelijk gebouwen slopen. Maar daarnaast valt er gelukkig ook genoeg te schieten. De eerste indruk van de graphics waren goed en dat gold ook voor de gameplay.


Het verhaal


In Red Faction: Guerilla kruip je in de huid van Alex Mason, een mijnwerker en explosievenexpert die niet meer om kan gaan met de regels op aarde en daarom naar Mars vertrekt. Het spel speelt zich vijftig jaar later af na de gebeurtenissen van het eerste deel. Op Mars blijkt het ook niet alles goed te gaan, want de EDF, die in de vorige delen nog de bevrijders van Mars waren, zijn nu de vijanden geworden en ze voeren een dictatoriaal bewind op Mars. Als Mason aankomt op Mars wordt hij ontvangen door zijn broer, maar die komt kort daarna door een aanval van de EDF om het leven. Al snel leer je dat een groep opstandeling, genaamd de Red Faction, de EDF van Mars wil verdrijven. Aan jou de taak om het verzet een handje te helpen en Mars te bevrijden.

Table of contents