min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding bedrijf, BiFrost VD1065

Het bedrijf


Xigmatek begint een steeds bekendere naam te worden in de computerwereld. Het bedrijf werd vier jaar geleden opgericht. Onlangs werden er aan het assortiment van het bedrijf nog drie nieuwe koelers toegevoegd.

De technische afdeling van Xigmatek is gevestigd in Duitsland en samen met de Research en Development-afdeling en de productontwerpers probeert het bedrijf naar eigen zeggen de kwaliteit hoog te houden en aan de eisen van de klanten te voldoen. Volgens Xigmatek is innovatie en het doorontwikkelen van producten daarbij van groot belang.

Xigmatek heeft een filosofie in het leven geroepen om aan te geven waar het bedrijf voor staat. Deze filosofie wordt I.C.E genoemd. I.C.E is de afkorting van Impressive, Creative en Essential. Het bedrijf omschrijft zichzelf dus als een indrukwekkend, creatief en essentieel bedrijf.

Xigmatek BiFrost VD1065: algemene informatie en uiterlijk


In deze review staat de Xigmatek BiFrost VD1065 centraal. Het betreft een koeler voor zowel oudere als recente grafische kaarten.

De BiFrost is niet de enige GPU-koeler uit het assortiment van de onderneming. Eerder werd er al een andere GPU-koeler gelanceerd die met de naam BATTLE-AXE VD964 door het leven gaat. De twee grootste verschillen tussen de beide koelers zijn de afmetingen en de compatibiliteit met grafische kaarten. De BiFrost is groter in omvang en kan op meerdere grafische kaarten gemonteerd worden volgens de verstrekte specificaties door Xigmatek.

De basis van de koeler bestaat uit vijf heat-pipes en deze heat-pipes staan rechtstreeks in contact met de core van de GPU. Deze technologie wordt door Xigmatek de Heat-pipe Direct Touch genoemd. We zagen deze technologie eerder terug bij de Thor’s Hammer, een CPU-koeler die ook afkomstig is van Xigmatek. Kort samengevat komt het dus gewoon neer op een directe verbinding tussen de koeler en het component.

Deze vijf heat-pipes zorgen voor het transport van de vrijgekomen warmte naar de heatsink. Twee van deze heat-pipes gaan naar het korte gedeelte van de heatsink (ten opzichte van het contactoppervlak) en drie heatsinks gaan naar de andere kant.

De heatsink is opgebouwd uit vrij veel koelvinnen die gemaakt zijn van aluminium. Deze koelvinnen worden op hun beurt weer gekoeld door twee 100 mm fans die vastzitten in een zwart/grijze constructie en dus niet vervangbaar zijn (mits je de constructie niet wil molesteren). In het midden van deze fans pronkt tot twee keer over het logo van Xigmatek.