2min

Tags in dit artikel

, ,

Software & Functies

BlackBerry OS 5.0


De BlackBerry 9700 Bold draait op de nieuwste versie van BlackBerry’s eigen OS namelijk versie 5.0. Als ik het toestel opstart merk ik dat het opstarten nogal lang duurt. Eenmaal in het OS is dat trage echter weg en werkt alles zeer soepel en snel. In samenwerking met de trackpad werkt het echt perfect. Het navigeren gaat snel en de software blijft niet hangen.


Het besturingssysteem is tevens ook zéér stabiel. In de tijd dat ik hem gebruikt heb (twee weken), heb ik geen enkele crash gehad! De telefoon gaat ook aardig lang mee voor zo’n uitgebreid toestel. Met dagelijks gebruik, internetten, bellen en sms’en moest ik de telefoon na vijf dagen aan de lader hangen. Hieruit is dus te concluderen dat de accu ook van zeer degelijke kwaliteit is en dus zeer lang mee gaat op één acculading.

Opties


Het OS staat de gebruiker ook veel toe. Zo zijn er oneindig veel dingen in te stellen. Zo zijn er bijvoorbeeld verschrikkelijk veel mogelijkheden voor wat betreft beveiliging, internet en bellen. Dit is ook allemaal netjes verdeeld onder het menu opties. In het optiemenu zijn dan ook weer verschillen submenu’s te vinden die alle soorten opties weer netjes en overzichtelijk van elkaar scheiden. Het enige dat ik mis bij de opties is een optie om de telefoon te resetten naar de fabrieksinstellingen. Deze actie kan alleen uitgevoerd worden met de toetsencombinatie: ALT + Rechter SHIFT + DEL. Ik had hier liever een optie voor in het menu gezien.