2min

Tags in dit artikel

, ,

Programma’s & gebruik

Rekenmachine


Het toestel beschikt over een hele waslijst met uitgebreide programma’s. Zo is er bijvoorbeeld een uitgebreide rekenmachine aanwezig die ook uitgebreide berekeningen kan maken. Tevens beschikt de reken machine over geheugenfuncties.


Tekstverwerking


De telefoon beschikt ook over een softwarepakket waarmee DOC-, XLS- en PPT-bestanden te lezen zijn. Helaas is dit alleen de standaardeditie. Dat betekent dat er alleen maar bestanden mee te lezen zijn. Mocht je bestanden willen maken/aanpassen dan ben je genoodzaakt de premium versie van dit pakket te kopen.

Mail


Het mailprogramma van de BlackBerry 9700 Bold is minder uitgebreid dan ik had verwacht als ik kijk naar de andere functies die telefoon biedt. Het is met dit programma helaas alleen mogelijk om een e-mailaccount te gebruiken met een BlackBerry Enterprise Server. Het is dus niet mogelijk om e-mailaccounts van een andere aanbieder in te stellen op deze telefoon. Toch een gemiste kans aangezien het mailprogramma zelf erg soepel omgaat met bijlages en opmaak!

Media


Er zijn ook uitgebreide mediaprogramma’s en -opties aanwezig. Zo zijn er programma’s om je muziek, video’s, foto’s enzovoorts te beheren en te bekijken/beluisteren. Deze programma’s werken erg goed en zijn zeer makkelijk in gebruik.

Toch is deze telefoon wat minder geschikt als MP3-speler. De telefoon werkt alleen goed met bijgeleverde oortjes. Deze oortjes zijn, zoals ik al zei, van slechte kwaliteit. Dat is jammer. Andere setjes maken geen goed contact met de jack-aansluiting waardoor hij stoort of geen geluid geeft. De speakers van de telefoon zelf zijn wel van zeer degelijke kwaliteit. Het geluid klinkt helder en warm voor telefoonspeakers.

Browser


De browser die standaard op de telefoon zit volstaat, maar is niet super. Sommige sites kan hij niet laden en krijg je een foutmelding. De Vodafone-browser die er op zit doet het daarentegen wel altijd.
De homepage staat standaard ingesteld op een mobiele versie van vodafone.nl. Erg vreemd en slecht vind ik dat hij deze pagina niet goed kan laden en dat je dus allemaal rode vierkantjes op je scherm krijgt. Niet echt goede reclame voor Vodafone zo.


Het navigeren met de browser gaat ook niet echt soepel in samenwerking met de trackpad. Je moet absurd veel inzoomen om het goed te kunnen lezen. Doordat je het zo vergroot hebt moet je dus ook erg veel gaan scrollen op je trackpad en dit gaat nou niet echt snel en handig moet ik zeggen.