1 min

Prestaties

Prestaties


Qua prestaties wil ik het gaan hebben over een tweetal zaken, namelijk de koelcapaciteit van de koeler gemeten door te kijken hoe koel de koeler de cpu houdt, en daarnaast nog een ‘meting hoeveel lawaai de koeler maakt’. Dit is niet echt te meten zonder een decibelmeter dus ga ik proberen je er een idee van te geven aangezien ik zelf geen decibelmeter heb.


Koelprestaties


Als eerste dus de koelprestaties, welke zoals op de vorige pagina vergeleken worden met de stock cooler van Intel en de Coolermaster Hyper 101.

Naam: Idle: Stressed:
Xigmatek Durin D982: 33 50
Coolermaster Hyper 101: 34 52
Stock intel koeler: 35 55

Zoals je ziet presteert de Xigmatek hier het beste, dit komt zoals ook aangegeven in de Coolermaster Hyper 101 review waarschijnlijk door de grote ventilator in de zijkant van de gebruikte kast, deze zal voor koele lucht zorgen die direct op de koelvinnen geblazen wordt door de ventilator van Xigmatek. Verder dus een prima koeler qua prestaties.

Geluidsproductie


De ventilator draait standaard op volle toeren, dan is hij niet echt luidruchtig, je zult hem wel horen, maar het is geen vervelend geluid. Ook kun je bij deze ventilator softwarematig de snelheid aanpassen om de geluidsproductie te verminderen, op deze manier is de ventilator helemaal niet meer hoorbaar en het scheelt idle 2 graden en onder belasting 3 graden, nog steeds prima temperaturen dus.