2min

Tags in dit artikel

Coolink

Als onderdeel van Kolink International Corporation staat "Coolink" voor no-nonsense prestaties en een prima prijs-/kwaliteitsverhouding. Althans dat zou op papier zo moeten zijn. Coolink richt zich op betaalbare high-end koelers. Als onderdeel van een groter geheel bestaat het bedrijf sinds 1996 en is redelijk bekend bij de grotere OEM’s in Azië. Door de jaren heen heeft het bedrijf al een aantal goede heatsinks geproduceerd en uitgebracht onder andere merken. Tot nu toe is Coolink nog weinig actief in Nederland en werkt derhalve behoorlijk aan haar bekendheid. Doordat ze een groot onderzoek- en ontwikkelafdeling hebben zijn ze instaat zeer goede en innovatieve producten op de markt te brengen. In 2005 werd besloten de grote Aziatische thuismarkt te vergroten met een tweede thuismarkt in Europa.

De Europese distributeur, Rascom, heeft Techzine gevraagd een review te schrijven over hun huidige top koeler de "Coolink Corator DS". Rascom is ook leverancier van Noctua-producten die al eerder op Techzine gereviewed zijn. Volgens onze contactpersoon bij Rascom zou Coolink ons ook kunnen verbazen over de kwaliteit en prestaties.

Naar mijn mening vult Coolink de gaten op waar Noctua ze laat vallen. Noctua richt zich echt op stilte daar waar Coolink meer voor de prestaties gaat. Beide fabrikanten zijn overigens geen prijsvechters maar focussen op kwaliteit en service.


Garantie afhandeling


Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat een product, ondanks de vele zorgen van de fabrikant defect gaat. In dat geval is het even zuur want je zult het product terug moeten brengen naar de winkel. In die gevallen wil je het liefste gewoonweg een nieuwe koeler (inclusief doosje), dat doen ze ook bij Coolink. De heren van Coolink sturen een nieuw product op wanneer je koeler het terloops zou begeven.