2min

Tags in dit artikel

, , ,

Telefoneren, sms en e-mail

Telefoneren


Om te kunnen telefoneren hoef je enkel en alleen het icoontje op je bureaublad aan te klikken. Nu komt er een numeriek toetsenbord tevoorschijn waarmee het gewenste telefoonnummer ingetypt kan worden.
Het is ook mogelijk om namen uit je contactenlijst te typen. Wil je bijvoorbeeld ‘Klaas’ bellen, dan typ je 55227 in en naar alle waarschijnlijkheid zal de suggestie om Klaas te bellen naar voren komen. Nu is het enkel en alleen nog een kwestie van aanklikken en ‘Klaas’ wordt gebeld! Het telefoneren gaat prima. De persoon aan de andere kant van de lijn is goed te verstaan en desgewenst is het volume ook nog naar boven of naar beneden aan te passen.


Sms


Bij de Xperia X10 gaat het sms’en zéér gemakkelijk. Start de sms-applicatie en typ de naam of het nummer van de gewenste ontvanger. Hierna is het mogelijk om een bericht te typen en te verzenden naar de ontvanger. Wanneer de ontvanger een berichtje terug stuurt komt dit direct als een soort chatbericht onder het door jou verzonden bericht te staan. In het hoofdmenu, waar je ook de ontvanger van een nieuw bericht kunt opgeven, zijn alle eerdere conversaties met andere contactpersonen terug te vinden. Het systeem werkt snel, overzichtelijk en zéér gemakkelijk. Alles is in één opslag te zien. Geen overbodige knoppen en informatie, maar alleen wat je nodig hebt bij het versturen van een sms.


E-mail


Sony Ericsson biedt op zijn Xperia X10 natuurlijk ook ondersteuning aan e-mail. Hiervoor is een speciale app ingericht waarmee je e-mailberichten ontvangen kunnen worden. De applicatie is overzichtelijk en duidelijk, maar helaas werkt het in de praktijk niet lekker. Het is mogelijk om een interval in te stellen waarop de Xperia X10 op nieuwe e-mails controleert. Helaas heb ik gemerkt dat dit niet tot nauwelijks werkt. Wanneer ik zelf op de knop drukte om de berichten op te halen, kwamen er vaak een aantal berichten binnen. Ook worden er door de Xperia X10 verschrikkelijk veel berichten ingeladen, ook als je die bijvoorbeeld al eerder geopend hebt op de pc. Ook kan de X10 niet overweg met de opmaak van sommige berichten, je krijgt dan een melding dat de mail niet te lezen is.