4min

Tags in dit artikel

, , ,

Verpakking en uiterlijk

Verpakking


De Sony Ericsson Xperia X10 wordt geleverd in een stijlvol zwart/witgekleurd doosje. Op het doosje zijn verschillende afbeeldingen te vinden van deze telefoon en wat standaard informatie. Wanneer we het doosje open maken komen we direct de Xperia X10 tegen. Met behulp van een kartonnen lipje is de telefoon er gemakkelijk uit te wippen. Wanneer we het kartonnetje verwijderen komen we wat papieren tegen zoals een handleiding en wat belangrijke informatie. Verder is er een headsetje meegeleverd, een verloopkabeltje voor het headsetje, een micro-USB naar USB-kabel en een netstroomadapter waar de USB-kabel op aan te sluiten is.


Uiterlijk


Het design van de Sony Ericsson Xperia X10 bestaat uit strakke lijnen en afgeronde hoeken. De Xperia X10 is vrij rechthoekig maar door een paar simpele golvingen geaccentueerd met chromen details lijkt hij toch een stuk minder rechthoekig. De telefoon heeft een vier inch capacitief aanraakscherm en dat valt meteen op. Het scherm neemt vrijwel de hele voorkant in beslag. Het ‘Xperia’ logo is, zoals op iedere telefoon uit Sony Ericsson’s Xperia-lijn, op de achterkant en voorkant terug te vinden in stijlvolle letters. Tevens is het welbekende groene bolletje met bijbehorende merknaam ook netjes gepositioneerd op de achterkant. De Sony Ericsson Xperia X10 is te verkrijgen in de kleuren ‘Sensuous Black’ en ‘Luster White’.


Het toestel heeft verder vrij weinig toetsen, in totaal maar zeven stuks. Alle toetsen zijn voorzien van een chroomaccenten. Aan de voorzijde vinden we drie toetsen terug, de linkertoets is bedoeld voor het menu. Met deze toets is het dus mogelijk om een extra menu te openen, waar meer functies en opties zijn te vinden van het programma dat je op dat moment uitvoert. De middelste toets is de ‘home’-toets. Wanneer je op deze toets drukt zal je direct terug gaan naar het hoofdscherm. De rechtertoets is een ’terug’-toets. Via deze toets kun je een stap of menu terug gaan.


Aan deze bovenzijde vinden we één toets. Deze toets is bedoeld om het toestel in of uit te schakelen, het toestel op standby te zetten of om hem van standby af te halen. Wanneer je deze toets twee á drie seconden ingedrukt houdt zal het toestel een korte trilling geven en zichzelf inschakelen. Wanneer het toestel al ingeschakeld is zal hij een menu weergeven waarin gekozen kan worden om het toestel op stille modus te zetten, op vliegstand te zetten of het toestel uit te schakelen.


Aan de rechterzijde van de Xperia X10 vinden we drie toetsen terug. Eén toets fungeert als ontspanner van de camera, de overige twee toetsen worden gebruikt om het volume harder of zachter te zetten. Tevens kan met deze toetsen de telefoon op stil of trillen gezet worden en kan er in sommige programma’s de zoek balk mee geopend worden.


Aansluitingen


De Sony Ericsson Xperia X10 telt maar twee aansluitingen. Deze aansluitingen zijn geplaatst op de bovenzijde van de telefoon. Achter een zwart klepje met het USB logo is een micro-USB poort te vinden. Het klepje voelt degelijk aan en zal waarschijnlijk niet snel kapot gaan. Deze poort kan gebruikt worden in samenwerking met de bijgeleverde micro-USB naar USB kabel. Hiermee kan de telefoon opgeladen worden via de computer of met de meegeleverde netstroomadapter. Deze aansluiting kan tevens gebruikt worden om de telefoon te laten synchroniseren met de computer.

Naast de micro-USB poort bevindt zich een 3,5mm-audiojack. Deze aansluiting kan gebruikt worden om het meegeleverde headsetje aan te sluiten. Ook is het natuurlijk mogelijk om er je eigen koptelefoon op aan te sluiten. Dit kan gewoon rechtstreeks, zonder het verlengstukje te gebruiken dat voor het neegeleverde headsetje wel nodig is.


Accessoires


Bij de Xperia X10 wordt het een en ander aan accessoires meegeleverd. De hoeveelheid aan accessoires valt me toch tegen voor zo’n prijzige telefoon als de Xperia X10. Met de Xperia X10 wordt alleen wat papierwerk meegeleverd en een headsetje met verloopkabel, micro-USB naar USB kabel en een netstroom adapter. Ik had graag gezien dat er nog een hoesje of sleeve meegeleverd zou worden om het toestel veilig in op te bergen. Verder was een poetsdoekje ook geen overbodige luxe geweest, aangezien het toestel verzien is van aardig wat glanslak en chroom. Deze worden dus helaas niet meegeleverd!


Het headsetje ziet er strak en niet alledaags uit. Het design is weer eens wat anders dan de Apple look-a-like’s die je bijvoorbeeld bij HTC krijgt. De geluidskwaliteit is goed. Alle tonen zijn goed aanwezig inclusief de bas. Vaak ontbreekt de bas erg bij standaard headsetjes, maar zoals ik van Sony Ericsson gewend ben is dit dik in orde. Gelukkig is Sony Ericsson ook afgestapt van zijn eigen connector. Voorheen was dit één connector die gebruikt kon worden voor het headsetje, de USB-kabel en de oplader. Met de komst van de universele lader (micro-USB aansluiting) is Sony Ericsson dus afgestapt van zijn eigen connector. De oude connector bleef vaak niet goed zitten, waardoor bijvoorbeeld ineens de linkerkant van je headset wegviel. Gelukkig is dat nu dus verleden tijd!