2min

Tags in dit artikel

, , ,

Camera

Camera


De Xperia X10 is voorzien van een 8,1 megapixelcamera met autofocus en LED-flitser. Helaas is de camera niet voorzien van een goede lens. Het is gewoon een standaardglaasje.


De camera software biedt een hoop opties voor het fotograferen.
Het is mogelijk om te kiezen tussen diverse opnamemodi, te weten normaal, sceneherkenning, glimlachdetectie en aanraken. In de modus ‘normaal’ kan er een foto genomen worden met de sluiterknop aan de zijkant. De sceneherkenning zorgt automatisch voor de juiste instellingen, terwijl de glimlachdetectie pas een foto maakt als iemand lacht. Met de aanraakfunctie wordt de foto niet gemaakt met de sluiterknop met met een druk op het scherm.


In het volgende menu kan de detailscherpte gekozen worden. Zo kun je kiezen uit: 8 megapixel 4 : 3, 6 megapixel 16 : 9, 2 megapixel 4 : 3 en 2 megapixel 16 : 9. Het is vanzelfsprekend dat de kwaliteit van de foto’s minder wordt naarmate je het aantal megapixel naar beneden aanpast.


In het derde menu is uit verschillende scenes te kiezen, te weten normaal, staand, liggend, nachtscene, nachtportret, strand en sneeuw, sport, feest en document.


In het vierde en laatste menu is te kiezen uit verschillende focusmodussen. Let wel op dat deze opties niet bij elke opnamemodus en scenemodus beschikbaar is. Bij dit menu is te kiezen uit enkele autofocus, multi-autofocus, macro, gezichtsherkenning en oneindig. De optie gezichtsherkenning is ongeveer hetzelfde als de optie glimlachdetectie in het menu opnamemodus. Het enige verschil is dat deze optie alleen focust op een gezicht en niet wacht op een glimlach.



Hieronder nog enkele foto’s die gemaakt zijn met het toestel.


8 megapixel 4 : 3


6 megapixel 16 : 9


2 megapixel 4 : 3


2 megapixel 16 : 9


8 megapixel 4 : 3, macro stand


8 megapixel 4 : 3, macro stand, flitser


8 megapixel 4 : 3, macro stand


Uit bovenstaande foto’s is te concluderen dat de kwaliteit helaas een beetje te wensen over laat. vooral in een donkere omgeving is te zien dat de foto erg korrelig wordt. De macrostand werkt redelijk maar kan slecht focussen op objecten die dichtbij zijn. Dat is wat vreemd, aangezien de macrostand hier juist voor bedoeld is.