min

Tags in dit artikel

,

Features

Ook zijn op deze NAS een aantal handige features te vinden, te denken aan de torrent cliënt en de mogelijkheid om direct een DVD te branden via de webinterface.

Torrent cliënt
Een handige feature is het torrent programma, via dit programma kun je met torrents downloaden en deze direct op de NAS-schijf laten opslaan. Hierdoor hoef je geen vaste computer aan laten staan om via torrents te downloaden, dit scheelt natuurlijk veel op de energierekening.

DVD-brander
Dit is voor het eerst dat ik een DVD-brander in een NAS-apparaat zie zitten, de gedachte hierachter is dat er direct vanaf het apparaat op een DVD gebrand kan worden.

Zoals hierboven op de afbeelding te zien is het een zeer simpele en makkelijke interface en hoef je alleen bestanden te selecteren welke je gebrand wil hebben en dan gaat het apparaat zijn werk doen. De brander die in het apparaat zit is een HL-DT-ST DVDRAM GH50N brander, welke DVD’s op een maximale snelheid van 16x kan branden.

WebDAV en fileviewer


Ook zijn er twee mogelijkheden toegepast om door de mappen van de NAS heen te bladeren, een WebDAV zodat er ook een website op de NAS gehost kan worden alsook een fileviewer zodat je via de interface alle mappen op de NAS kan bekijken.