min

Tags in dit artikel

,

Prestaties

Prestaties


Mensen worden steeds veeleisender, en willen natuurlijk ook geen langzame toegang tot hun NAS-apparaat, daarom is het belangrijk tests uit te voeren om te kijken hoe snel de NAS-schijven dit uit kunnen voeren.

Om deze NAS te testen hebben we gebruikgemaakt van de Intel NAS-toolkit welke je wellicht al eerder hebt gezien in onze reviews. Deze test is uitgevoerd terwijl de harde schijven van de NAS in RAID1 zijn ingesteld.

Hieronder is te zien hoe de NAS zich verhoudt tegenover de concurrentie.


Zoals je ziet is hij de concurrentie zeker niet te snel af, en kan LG op dit punt nog wat dingen leren van de concurrentie. Wellicht dat LG in de toekomst een snellere NAS kan leveren zodat het totaalplaatje klopt. De interface is immers al prima te noemen.

Energieverbruik


Omdat een NAS nagenoeg altijd draait is het belangrijk dat hij zuinig is, daarom hebben we de NAS getest onder stand-by, idle en onder load toestand. De NAS zal het meeste van de tijd onder idle toestand of in stand-by mode opereren.Zoals je ziet verbruikt de NAS over algeheel gezien niet erg veel, onder load verbruikt hij maar een beetje meer als onder idle toestand, hier is duidelijk ruimte voor verbetering.