2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

MSI heeft met de 870-serie een rijke serie aan moederborden welke qua prijs zowel de low- als mid-end markt aanspreken. De verschillen tussen de borden betreffen voornamelijk het aantal poorten voor bijvoorbeeld werkgeheugen, S-ATA en IDE. De 870A Fuzion van MSI is echter een speciaal geval, omdat deze ondersteuning biedt voor de HydraLogix-techniek van LucidLogix.



Hydra


Door middel van de HydraLogix-chip op het moederbord, plus de installatie van de HydraLogix-software, kan een gebruiker videokaarten van zowel AMD als Nvidia met elkaar combineren om betere prestaties te bereiken. Daarnaast mogen de videokaarten ook van hetzelfde merk en uit een verschillende serie komen, iets wat met de CrossFire- en SLI-technieken van respectievelijk AMD en Nvidia niet tot de mogelijkheden behoort.



Omdat de MSI 870A Fuzion het eerste moederbord met ondersteuning voor deze techniek is dat we in handen hebben gekregen, hebben we besloten om een nieuwe sectie aan de review toe te voegen, speciaal voor deze techniek. We zullen hier de prestaties die dankzij de chip van LucidLogix worden gerealiseerd bespreken. Op deze manier kunnen we je een beter idee geven van de waarde van de chip.

De MSI 870A is MSI’s eerste moederbord voor AMD-aanhangers dat de HydraLogix-chip herbergt. Het moederbord kost ongeveer 120 euro en is daarmee stukken goedkoper dan de Big Bang Fuzion, het eerste Intel-moederbord van MSI met de chip welke ongeveer 230 euro kost.

Specificaties


Model
Merk/Fabrikant MSI
Type 870A Fuzion
Processorondersteuning
CPU socket AM3
Processortype Phenom II
Chip(set) AMD 770 + SB710
Geheugen
Sloten 4 x 240-pins
Type DDR3 1066/1333/1600* (OC)
Maximale capaciteit 16GB
Channel-ondersteuning Dual-channel
Uitbreidingssloten
PCI Express 2.0 x16 2
PCI Express 1.1 x1 2
PCI 1
Opslagapparaten
SATA2-connectors 6
SATA3-connectors 2
E-SATA-connectors
RAID RAID 0, RAID 1, RAID 10
IDE
Video
Onboard Nee
Audio
Audio 6-poorts, SPDIF-Coax, SPDIF Optisch
Kanalen 7.1
Onboard LAN
LAN-aansluitingen 1
Snelheid 10 /100 /1000
I/O-aansluitingen
PS/2 2x PS/2 voor toetsenbord en muis
Interne Aansluitingen
Onboard USB 4 x USB 2.0 (verdeeld over 2 Hubs)
IEEE 1394a 1
Fysieke specs
Type ATX
Afmetingen 22.5 cm x 30.5 cm
Uitgebreide productspecificaties kun je hier vinden.


Het moederbord wordt geleverd in een zwarte doos. In de doos vinden we natuurlijk het moederbord zelf, het moederbord wordt vergezeld door twee CD’s met drivers en software, vier SATA-kabels, een Molex naar SATA-adapter en een aantal handleidingen.