3min

Gebruik (2)

Gebruik


Als we eenmaal op het icoon voor foto’s, muziek of films gedrukt hebben, wordt een lijst met media die zich op de geselecteerde bron bevindt getoond. Vanuit hier kunnen we door de mappenstructuur browsen en een bestand selecteren.

De CM3HD kan een flink aantal bestanden aan, al bleek een flink deel niet goed te werken. Na een firmware-update bemerkten we echter een wereld van verschil en konden we ineens zo goed als alle mogelijke bestanden die we de CM3HD voorschotelden aanschouwen.



Tijdens het afspelen van de bestanden ondervonden we echter opnieuw problemen. We hebben de CM3HD met verschillende schermen getest en bij sommige schermen bemerkten we dat de ‘handshake’ niet goed verliep waardoor we in eerste instantie geen geluid hadden bij de meeste bestanden. Maar uiteindelijk konden we ook hier een oplossing voor vinden. Door de mute-knop op de afstandsbediening in te drukken en vervolgens nogmaals in te drukken kregen we ineens wél geluid uit de boxen van het scherm. Raar maar waar. Wellicht kan een toekomstige firmware-update nog uitkomst bieden.

Bij het afspelen van muziek vonden we nog een leuke mogelijkheid terug in de instellingen. Het is mogelijk om, indien aanwezig, de lyrics van een nummer te bekijken tijdens het spelen.



De afstandsbediening


De afstandsbediening is helaas wat complexer dan de rest van het systeem. Het is niet erg dat we veel opties krijgen, maar in vergelijking met het uiterlijk van het apparaat en de interface van de CM3HD doet de afstandsbediening toch wel iets raars. Er zijn erg veel knoppen op de afstandsbediening te vinden en een deel daarvan lijkt ook niet veel bij te dragen. Zo hebben we tijdens het testen geen enkele keer gebruik hoeven maken van het nummerieke gedeelte van de afstandsbediening. Dit had dus wat ons betreft net zo goed afwezig kunnen zijn.

Geluidsproductie


De CM3HD is niet de stilste in zijn soort. Wanneer het apparaat ingeschakeld wordt horen we op sommige ondergronden duidelijk de harde schijf draaien, welke niet op een regelmatige snelheid lijkt te draaien. Het is een kwestie van het verzorgen van een goede vlakke ondergrond. Men kan zich bij een minder geschikte ondergrond gaan ergeren aan het geluid van de vibratie die de harde schijf veroorzaakt.

Verder is de CM3HD voorzien van een kleine ventilator, deze horen we echter bijna niet. De ventilator in de CM3HD blijft lekker stil en wordt niet absurd warm.

Connectiviteit


Zoals eerder beschreven kan de CM3HD voorzien worden van een USB-stick of een flashkaartje. Hier moeten we helaas constateren dat het apparaat vaak niet bemerkt dat deze voorzien is van een USB-stick of een flash-kaartje. Vaak is dan de enige remedie een zeer heftige; het apparaat volledig uitschakelen, dus de schakelaar omzetten en even wachten. Vervolgens kan het apparaat weer aan en kan de USB-stick of geheugenkaart opnieuw ingestoken worden, dan werkt het weer.

De CM3HD kan verder ook omgetoverd worden tot een USB-schijf, wanneer je het apparaat aansluit op een PC. Handig, maar voor bestandsuitwisseling wil je natuurlijk niet het hele mediacenter loskoppelen om te verplaatsen naar je PC. Daarnaast biedt de CM3HD ook geen ondersteuning voor LAN of WiFi, wat er voor zorgt dat de CM3HD het qua connectiviteit wel laat afweten tegenover de concurrentie.