1 min

Conclusie

Video premium deluxe 17 Plus is een heel erg goed videopakket. Het was al een heel gebruiksvriendelijk en toch uitgebreid pakket, met uitgebreide mogelijkheden om niet alleen video maar ook audio te bewerken. Daarnaast is de uitvoer naar zoveel verschillende media ook erg handig en dit uitvoeren is nu met de nieuwe exporteerassistent alleen nog maar simpeler geworden.

Met functies als effectmaskers, 3D-ondersteuning en eindelijk goede support voor het AVCHD-formaat wordt een goed pakket nog beter. Met Video deluxe 17 Plus krijg je dan ook een enorme hoeveelheid effecten, menu’s en andere handigheidjes, zoals de mogelijkheid om geanimeerde reisroutes te maken (een functie die al in het programma zat), eenvoudig meerdere camerastandpunten te combineren en om zelfs 3D-beelden te filmen zonder 3D-camera (maar wel met een tweede camera).

Voor nieuwe gebruikers is dit pakket dan ook een Must Have, maar voor huidige gebruikers van versie 16 is een upgrade niet echt noodzakelijk. Als je echt aan de slag wil met 3D of heel veel met AVCHD werkt, dan is het natuurlijk een eenvoudige keus, maar anders ben ik in ieder geval niet overtuigd om zomaar te upgraden.

De premiumversie kost overigens 130 euro, maar de Plus-editie bevat ook al een boel functies van de premiumeditie, maar dan wel tegen dertig euro minder.
8.0
  • 3D-ondersteuning;
  • AVCHD-ondersteuning;
  • uitgebreid & gebruiksvriendelijk.
  • Effectmaskers werken nog niet goed.