3min

De MSI CX720

Verpakking

De MSI CX720 wint wat ons betreft in ieder geval de prijs van de mooiste verpakking. De laptop wordt door de Chinese fabrikant aangeleverd in een grote doos met voornamelijk groene accenten.

Op de doos vinden we de kreet ‘Your Stylish but Friendly Companion’ terug.

Hoewel de doos erg groot is, zitten er naast de laptop en acculader slechts een aantal boekjes en een driverdisc in de verpakking. Als de groene verpakking in combinatie met ‘Friendly Companion’ er op moet duiden dat deze laptop met het milieu in het achterhoofd is ontwikkeld, is dit wel een aparte keuze van onze vrienden uit China. De Toshiba-laptop die we eerder testten heeft net zo goed een scherm van 17 inch en deze laptop kwam immers in een kleinere doos, terwijl daar de ‘groene’ argumenten achterwege gelaten werden.

Uiterlijk

De CX720 is voorzien van een zwart/zilveren kap. De buitenkant is overwegend zwart, met horizontale zilveren lijnen erop. Aan de binnenkant is het aanzicht juist andersom. De buitenkant is voorzien van een glanzende coating die desondanks niet erg vlekgevoelig blijkt te zijn. Ook aan de binnenkant is een glanzende coating aangebracht, maar deze is desondanks wel minder heftig, wellicht komt het door de omgewisselde kleurpatronen.

Eenmaal opengeklapt vinden we natuurlijk het grote scherm, dat tevens is voorzien van een glanzende coating. Het toetsenbord dat onder de laptop zit is net als dat van veel andere laptops opgebouwd uit vlakke toetsen. In tegenstelling tot veel andere systemen is de ruimte tussen de toetsen niet opgevuld met een lager deel van de toetsen zelf, maar door de behuizing. Ik gok dat dit beter werkt bij het tegengaan van infiltratie van vuil en dat het ook de stevigheid van het gehele systeem bevordert.

Het touchpad ondersteunt multitouch-commando’s. In tegenstelling tot veel andere laptops is het touchpad wat groter en uiteraard bevordert dit de uitvoering van multitouch-commando’s.

Aan de linkse zijkant van de laptop heeft MSI twee USB-poorten geplaatst. Aan de overkant vinden we nog een extra USB-poort, een SD-kaartlezer en een ExpressCard-uitbreidingsslot terug.

Aan de achterkant vinden we de meeste aansluitingen terug. Hier heeft MSI nóg een USB-poort gepositioneerd, samen met een LAN-, eSATA, HDMI-, en VGA-poort. Hoewel er ook een gat voor een RJ-11-poort in de behuizing zit, is dit afgedekt met een plastic plaatje. Waarschijnlijk wordt de behuizing dan ook voor meerdere versies van MSI-laptops gebruikt, waarbij de RJ-11-poort in andere gevallen mogelijk wel gebruikt wordt.Model
Merk MSI
Type CX720-026NL
Processor
Processortype Intel Pentium P6000
Kloksnelheid processor 1,86 GHz
Aantal cores 2
Opslag
Harde Schijf 320 GB
Toerental harde schijf 5400 RPM
RAM Geheugen 4 GB
Software
Besturingssysteem Windows 7 Home Premium x64
Meegeleverde software
  • Norton Internet Security 2010 (trial)
  • Norton Online Backup
  • WinRAR
  • Adobe Reader
Connectiviteit
Aantal USB-poorten 4
eSata 1
Uitbreidingsslots ExpressCard
Firewire
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Video-output VGA, HDMI
Audio-output Ja
Bluetooth
Scherm
Resolutie 1600 x 900
Videokaart nVidia GeForce 310M
Schermgrootte 17,3 inch
Schermtype LED (Edge-lit)
Fysieke eigenschappen
Afmetingen 414 x 267 x 37,2 (BxDxH in mm.)
Gewicht 3 kg (incl. batterij)
Verkrijgbare kleuren Zwart