2min

Tags in dit artikel

,

Verpakking en uiterlijk



Verpakking
Transcend levert de TS128GSSD25S-M dus in een doos waarop we een misleidende kreet terugvinden. Dat terzijde, de doos is van karton gemaakt, met een mooie plastic coating eroverheen. Op de voorkant van de verpakking zien we naast de reeds besproken tabel een afbeelding van de harde schijf en nog een aantal marketingkreten terugkomen. Op de achterkant heeft Transcend kort een aantal specificaties van de harde schijf vermeld.

Inhoud
In de doos vinden we in de eerste plaats natuurlijk de TS128GSSD25S-M zelf terug. Verder heeft Transcend slechts een aantal boekjes over de installatie, garantie en andere producten van het bedrijf bijgevoegd. Wat betreft inhoud van de verpakking is dat dus wel wat karig. Er zijn immers veel fabrikanten die een 3,5 inch-bracket meeleveren, sommigen zijn zelfs nog vrijgeviger. Transcend niet dus.




De Transcend TS128GSSD25S-M
De TS128GSSD25S-M is voorzien van een aparte behuizing. Veel SSD’s worden in een metalen behuizing ingebouwd, Transcend houdt het echter simpel met een behuizing van hard plastic, welke ook stofafwerend is, als we Transcend moeten geloven. Qua aansluitingen vinden we natuurlijk de SATA-data en stroomaansluitingen terug.

Wanneer we de harde schijf voorzichtig openen -blijkbaar heeft Transcend liever niet dat hij opengemaakt wordt, er zijn namelijk geen schroefjes gebruikt- zien we dat deze schijf is voorzien van een controller van JMicron. Om precies te zijn gaat het hier om de ‘JMF616’. Het flash-geheugen dat door Transcend wordt gebruikt is afkomstig van Samsung. Het geheugen heeft modelnummer ‘K9LCGO8U1M-LCB0’ en het gaat in dit geval om 16 chips met per stuk 8 GB aan opslagruimte.

De Transcend TS128GSSD25S-M weegt slechts 66 gram, wat voor een harde schijf niet veel is, maar voor een SSD ook weer niet bijzonder weinig. Gezien het materiaal waarmee de behuizing is opgebouwd, lijkt het zelfs wat veel.