Conclusie

Symantec biedt met Norton Internet Security 2014 een volwaardig beveiligingspakket dat er zeker voor zorgt dat je computer een stuk veiliger te gebruiken is. Het heeft meer dan een dozijn technologieën weten te combineren in een volwaardig beveiligingspakket. Doordat Symantec de standaardinterface vrij simpel heeft gehouden is het pakket geschikt voor zowel de minder ervaren gebruiker als de IT-professional.

Met meer dan 100 configuratie en in- en uitschakelopties valt er genoeg te configureren. Ik vind echter wel dat Symantec ernaar moet streven om in toekomstige versies de wirwar van mogelijkheden een beetje terug te schroeven, 100 opties is wel erg veel en een optie terugvinden is nog weleens een probleem, want onder welk tabblad en kopje stond het ook alweer?

Met dit pakket hoef je je ook geen zorgen meer te maken dat een familielid met weinig computerervaring je systeem binnen de kortste keren om zeep helpt, maar ook als je zelf niet zo handig bent is dit een prima beveiligingspakket. Natuurlijk blijft het altijd aan te raden om goed na te denken voordat je iets gaat doen wat mogelijk gevaar kan opleveren.

Uit de resultaten van AV-Test blijkt dat Norton het vrij goed voor elkaar heeft als het aankomt op het beschermen van een systeem. Alle aanvallen die op het testsysteem werden gedaan werden doorstaan. Ook zorgde Norton geen enkele keer voor een false positive, waarbij Norton van mening is dat iets niet veilig is terwijl het dat wel is.

Daar staat helaas wel tegenover dat Norton in vergelijking met concurrenten wel voor een iets trager systeem zorgt. Uit de prestatietesten blijkt duidelijk dat Norton het systeem wat langzamer maakt. Dat is natuurlijk niet zo’n goede eigenschap, maar over het algemeen genomen merk je hier als gebruiker niets van. Het is niet te vergelijken met de software van Symantec van een jaar of 10 geleden, toen we echt te maken hadden met logge zware beveiligingssoftware die de prestaties nadrukkelijk beïnvloedden.

Symantec’s Norton Internet Security 2014 krijgt van mij dan ook een zilveren award.
8.1
  • Uitstekende bescherming;
  • Geen false positives;
  • Makkelijk te gebruiken voor leek en IT-professional…
  • …maar je kan ook teveel instellingen bieden;
  • Norton beïnvloedt systeemprestaties meer dan concurrenten;