Abonneer je gratis op Techzine!

Soorten speltypen en onderdelen

Naast een training waarin je alle verschillende onderdelen kunt oefenen zijn er twee soorten speltypen: Olympic Games en Challenges.

Olympic Games


Bij dit speltype kun je de veertien verschillende evenementen spelen. Je kunt ervoor kiezen om offline, op LAN of via het PlayStation Network te gaan spelen. Wanneer je offline gaat spelen moet je kiezen welk land je wilt zijn. Je hebt een ruime keuze van 24 landen waaronder Nederland. Vervolgens kun je ervoor kiezen om één of meerdere evenementen te spelen door een lijst aan te maken.


Challenges


Dit is een nieuw onderdeel wat nog niet in de voorgaande versies zat. Deze challenges zijn verdeelt in drie niveaus, deze niveaus zijn onderverdeelt in bergen met ieder 10 challenges. Zelf ben ik natuurlijk ook aan de slag gegaan, en heb na een tijd al snel de volledige eerste berg af. Toch moet ik zeggen dat ik het niveau daar al erg hoog vind liggen. De tweede berg werd nog lastigere waardoor ik op een aantal challenges het niet meer wist te halen. Uiteraard heb ik hierdoor ook niet de laatste berg vrijgespeeld, waardoor ik niet kan oordelen hoe het niveau daar ligt.


Onderdelen


De keuze van evenementen had zeker beter gekund. Persoonlijk vind ik veertien evenementen nou niet verschrikkelijk veel. Ook de variatie van evenementen vond ik wat mager. Zo kun je alleen skiën/snowboarden, schaatsen en met een slee/bobslee de berg af. Toch snap ik wel dat er minder evenementen zijn als bij de Zomerspelen aangezien dat in het echt ook zo is. Maar een sport als biatlon of curling kan echt niet ontbreken. Zeker het gedeelte dat biatlon mist vind ik gek, zo heeft SEGA eerst screenshots vrijgegeven waardoor de gedachte werd gewekt dat biatlon in de game zou zitten.

Ook zijn het niet veertien evenementen in mijn ogen omdat enkele sporten er dubbel inzitten, zo is er bij het schaatsen de 500 meter en de 1500 meter voor vrouwen. Dan zou je dus eigenlijk op 8 echt verschillende evenementen uitkomen.


Wat ik ook liever had gezien is dat je ook de echte sporters hebt per land. Zo had je dan voor de echte schaats- of ski-fans een aanvulling gehad. Wellicht hebben ze dit in verband met de hoge kosten van licenties achterwege gelaten.