2min

Tags in dit artikel

, , ,

Exterieur

Waar de andere behuizingen van Fractal Design vooral een strakke voorkant hebben, wat doorgaans een deurtje is, is dat niet het geval bij de Core-serie. Zo heeft de Core 3000 een voorkant opgebouwd uit metalen mesh met een plastic behuizing. Hierbij zijn er bovenaan twee 5,25”-bays te zien voor bijvoorbeeld optische drives. Ook is ‘fractal design’ te lezen in gegraveerde letters.



De Core 3000 is enkel in het zwart verkrijgbaar, andere behuizingen van Fractal Design zijn soms ook andere kleuren, zoals zilver, te verkrijgen. Achter de metalen mesh zitten er stoffilters, maar deze zijn niet makkelijk te verwijderen.



De I/O-gedeelte van de Core 3000 behuizing bestaat uit vier USB 2.0-poorten, een mic- en audio-jack en natuurlijk een reset- en power-knop. De knoppen voelen solide aan, maar de reset-knop is niet zonder iets kleins (bijv. een pen) in te drukken.



De rest van de behuizing is één geheel; er zijn geen extra plastic toevoegingen gedaan. De behuizing oogt zo enigszins strak, maar ook wel een beetje saai. Aan de buitenkant is alleen de kleur (mat)zwart te vinden (en in beperkte mate nog wit). Niets heeft nog een ander kleurtje gekregen.



Aan de achterkant is wel wat meer wit te vinden, maar niet iedereen kijkt daar zo vaak. Zo zijn er de zeven uitbreidingssloten te zien waarbij het afdekplaatje wit is geschilderd. Boven de witte ventilator zijn twee gaten voor waterkoelingsslangen te vinden. De zijpanelen, waarbij de linker nog een uitsparing heeft voor een ventilator en de rechter compleet egaal is, zijn beide vastgezet door middel van duimschroeven.




De voeding heeft aan de onderkant een stoffilter zitten die te verwijderen is. Hierdoor kan je hem makkelijk schoon maken mocht dat nodig zin. Het is geen hoogstaand vakwerk, maar de filter doet z’n werk goed. Naast deze stoffilter is ook nog de extra plek voor een ventilator te vinden.



De behuizing heeft daarnaast vier voetjes van hard plastic. Deze hebben onderaan nog wel een stukje schuim zitten, maar veel is het niet. Tijdens gebruik bleek dit echt voldoende te zijn.