Abonneer je gratis op Techzine!

Gebruik

Algemeen


De Galaxy Nexus is snel, erg snel. De telefoon vertoont op geen enkel moment vertraging en dat is natuurlijk wel zo prettig als je zo’n smak geld neerlegt voor een telefoon. Natuurlijk heeft de Galaxy Nexus een flinke dualcore-processor aan boord en daar zal het ook niet aan liggen, maar Ice Cream Sandwich voelt zo soepel aan op deze telefoon dat je zou denken dat minder bedeelde telefoons ook prima overweg moeten kunnen met dit besturingssysteem.

Scherm


De Galaxy Nexus is net als de Nexus S voorzien van een gekromd scherm. Dit is iets wat we bij andere smartphone-fabrikanten nog niet hebben teruggezien, hoewel het idee wel goed lijkt. Doordat het scherm enigszins hol is sluit het beter aan op je gezicht en dat voel je ook wanneer je de telefoon gebruikt. Google blijft bij haar standpunt dat dit het scherm van de toekomst is.

Dat het scherm een HD-resolutie heeft is natuurlijk geweldig, maar gedurende het gebruik moet ik opmerken dat ik het scherm nou niet opmerkelijk veel scherper vind ogen, maar dat zeg ik wel zonder vergelijkingsmateriaal. De schermen van tegenwoordig zijn natuurlijk sowieso ontzettend scherp en we zijn inmiddels heel wat gewend.

De kleurweergave van AMOLED-schermen is natuurlijk al sinds lange tijd een geroemde eigenschap en ook het Super AMOLED HD-scherm van de Galaxy Nexus mag er in dit opzicht wezen. Ook de zwartweergave is dik in orde en het enige dat in dit opzicht opgemerkt kan worden is dat de weergave van witte vlakken niet optimaal is.

Overigens lijkt het wel alsof het Super AMOLED HD-scherm minder helder is dan een Super AMOLED-scherm wanneer beiden gewoon op automatische belichting zijn ingesteld.

Internet


Het valt op dat de Galaxy Nexus in eerste instantie niet zo snel lijkt wanneer je een pagina opzoekt. Als de pagina eenmaal in de cache is weggeschreven gaat het allemaal echter een stuk sneller. De nieuwe inrichting van de browser is best fijn omdat deze zo minimalistisch is, maar je merkt wel dat sommige opties die je af en toe toch graag gebruikt een beetje zijn weggestopt in de menu’s. Ik heb het dan bijvoorbeeld over het aanmaken van een nieuwe bookmark. Maar er moeten natuurlijk keuzes worden gemaakt en als je een minimalistische browser wil bouwen moet je ook mogelijkheden schrappen.

Bellen


Gedurende mijn testsessie was op te merken dat de Galaxy Nexus een prima signaal heeft. De ontvangst was altijd volledig en hierdoor ben je altijd goed bereikbaar en is een telefoongesprek ook zo van start. Sommige andere telefoons hebben een paar seconden nodig om een nummer te draaien, bij de Galaxy Nexus is dit in een oogopslag gebeurd.

Zoals al aangegeven voelt de telefoon goed aan wanneer je aan het bellen bent. Daarnaast is de speaker ook vrij krachtig en zal je je waarschijnlijk geneigd voelen om deze wat zachter te zetten, hoewel het geluid zeker niet vervormd klinkt. Het was voor mij in ieder geval wat te hard.

Als eigenaar van een Galaxy Nexus ben je zelf echter ook goed verstaanbaar, wat vooral valt te herleiden tot de dubbele microfoon.

Accu


Hoewel de Galaxy Nexus is voorzien van een bovengemiddelde accu valt de accuduur toch wat tegen. Dit lijkt voornamelijk te komen door het grote en scherpe scherm. Je kan gemakkelijk een dag gebruik maken van de Galaxy Nexus. Een tweede dag zal je echter naar alle waarschijnlijkheid niet gaan volhouden. De gemiddelde smartphone-gebruiker is tegenwoordig gewend om zijn telefoon bij het slapen gaan aan de lader te leggen en ook bij de Galaxy Nexus zal dit niet anders zijn. Het is echt wachten op een doorbraak in de accu- of display-wereld, willen we hier in de toekomst verandering in zien.