Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

In februari kondigde HTC de One-serie aan op het Mobile World Congress, drie nieuwe smartphones die het bedrijf weer nieuw leven moeten inblazen. Onlangs kreeg Techzine de HTC One X in handen om te testen. Hoewel de redactie best enthousiast was over het toestel, constateerden we dat er nog wel enkele verbeterpunten waren.


HTC One V


Ditmaal is het de beurt aan de HTC One V. Met deze smartphone richt HTC zich op de onderkant van de smartphonemarkt. De HTC One V is dus het instapmodel uit de One-serie en draait ook op Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) met de HTC Sense 4 schil. Het toestel beschikt over een 1 GHz Qualcomm MSM8255 Snapdragon processor en een Adreno 205 GPU. Aan de achterzijde heeft de HTC One V een 5 megapixel camera met enkele LED-flits. De overige technische specificaties komen verderop in deze review aan de orde.

Ondanks dat de HTC One V zich richt op het low-end segment van de smartphonemarkt, hangt er wel een behoorlijk prijskaartje aan dit toestel van ongeveer 300 euro. Daarmee staat het toestel qua prijs eigenlijk met één been in de low-end categorie en met één been in het middensegment. Is dit toestel deze prijs waard? Dat lees je in deze review.

Dit reviewexemplaar werd beschikbaar gesteld door de vrienden van Belsimpel.nl.