1 min

Prestaties (CPU)

In goed overleg heeft de redactie van Techzine besloten om nieuwe benchmarks los te laten op de toestellen die we in onze reviews onder de loep nemen. De reden hiervan is dat we met de oude benchmarks niet altijd even goed in staat waren om het uiterste te halen uit de door ons geteste smartphones. Om de prestaties van de processor te meten gebruiken we BenchmarkPi en CPU Benchmark.

In BenchmarkPi wordt het toestel bevolen om het getal Pi éénmaal te berekenen. De score die je terugvindt in de grafiek is de benodigde tijd in milliseconden. Hoe lager dit getal, des te sneller de processor in staat is om Pi te berekenen.



De CPU Benchmark voert een achttal tests uit om de kracht van de processor te meten, waaronder de Integer Maths test, compressietest en encryptietest. Ook hier geldt dat de resultaten in milleseconden worden weergegeven. Des te lager de score, des te sneller de processor.



Uit beide tests blijkt dat de HTC One V op het moment van schrijven tot de hekkensluiters behoort. Op zich ook niet zo vreemd gezien het toestel is uitgerust met een 1 GHz Snapdragon-processor. Andere modellen in de bovenstaande grafieken draaien op een dualcore of zelfs een quadcore-processor en behoren tot het high-endsegment van de smartphonemarkt. Het is dan ook niet opmerkelijk dat deze smartphones sneller zijn dan de HTC One V.