1 min

Prestaties (GPU)

Om de kracht van de grafische processor aan de tand te voelen, voeren we tevens een aantal tests uit die de grafische prestaties van de HTC One V meet. De eerste benchmark die we uitvoeren is Neocore. Wat opvalt is dat de One V op deze test beter scoort dan de One X, het high-endmodel in de HTC One-reeks. Tevens laat het diverse andere hight-endsmartphones achter zich.



Om de kracht van de grafische processor echt op de proef te stellen, hebben we tevens de NenaMark 2 benchmark uitgevoerd. NenaMark 2 is een wat zwaardere test waarin een omgeving gerenderd moet worden terwijl de camera constant rondreist door de omgeving. Op dit punt moet de One V toch zijn meerdere herkennen in de One X.



De laatste test die we uitvoeren is de GLBenchmark Egypt-test. Hiermee kunnen we zien in hoeverre een smartphone geschikt is om op te gamen. Op beide benchmarks scoort de HTC One V op het moment van schrijven tot de middenmoters.





Al met al kunnen we stellen dat de kracht van de grafische processor wel aanwezig is, maar enigszins achterblijft op de concurrentie. Daarbij moeten we wel benadrukken dat daar diverse high-endmodellen tussen bevinden. Dat de HTC One V dus als middenmoter uit de bus komt is nog niet eens zo slecht dus.