2min

Conclusie

De HTC One V ziet er qua vormgeving erg strak uit. De licht gebogen rand aan de onderzijde en de aluminium behuizing geven het toestel een moderne en solide look. Tevens ligt de HTC One V hierdoor zeer comfortabel in de hand. Daarnaast is het beperkt aantal fysieke knoppen ook een onderscheidend kenmerk van deze smartphone: alleen vergrendelen/ontgrendelen en het instellen van het volumeniveau gaat met fysieke knoppen.

Android 4.0 en HTC Sense 4 vormen een soort van natuurlijke symbiose, een uitwerking van de nauwe integratie tussen het mobiele besturingssysteem en de user interface. Daarbij hebben de ontwikkelaars nadrukkelijk rekening gehouden met het gebruiksgemak van consumenten.

De Dropbox-account van 25 GB en de digitale muziekwinkel 7digital zijn een prima toevoeging.

Helaas laat HTC wel de bal vallen door niet langer Beats by Dr. Dre headsets bij haar telefoons toe te voegen. De muziekkwaliteit die de bijgeleverde headset voortbrengt is weliswaar prima, maar je merkt onmiddellijk dat het geen Beats Audio zijn.

Een ander minpuntje dat genoemd moet worden is het feit dat er snel krassen op de achterkant kunnen ontstaan. Zodra je er voorzichtig met je nagel over schuift, zie je de eerste krasjes al ontstaan. Gelukkig zijn deze gemakkelijk te verwijderen door met een zakdoek over de achterzijde te wrijven. Tot slot had ik graag gezien dat de cameralens niet helemaal bovenin de hoek was geplaatst. Daardoor is het lastig om filmpjes te maken zonder je vinger voor de lens te plaatsen.

Al met al ben ik erg positief over de HCT One V. Weliswaar beschikt het toestel niet over de beste technische specificaties en blijft hij hierdoor enigszins achter op de benchmarks, maar we moeten niet vergeten dat het een low-end smartphone is. Met dat in het achterhoofd vind ik de HTC One V een aanbevelenswaardig toestel voor gebruikers die niet 500 tot 600 euro voor een nieuwe high-end toestel willen betalen, maar wel willen kunnen profiteren van een algehele prettige gebruikservaring.

Wel zou HTC er goed aan doen om de telefoon nog iets scherper te prijzen zodat het toestel echt in de low-end categorie terecht komt en niet met één been in de low-end categorie en één been in de midrange categorie staat.
6.0
  • Strak design;
  • Scherm zeer responsief;
  • Ligt goed in de hand;
  • Degelijk toestel;
  • Geen Beats Audio by Dr. Dre headset;
  • Blijft enigszins achter op de benchmarks;
  • Locatie van de cameralens;
  • Scherm niet altijd even goed zichtbaar;