Introductie

De Galaxy S III was het meest populaire model van het moment. Een klein half jaar na het debuut van de smartphone die nog heel even dienst doet als vlaggenschip, kwam Samsung op de proppen met dit model, de Galaxy S III Mini.

Samsung keek naar het succes van de Galaxy S III en zag ongetwijfeld dollartekens, wat ze inspireerde om deze redelijke telefoon tot Galaxy S III Mini te dopen. Het is een mooie aanvulling binnen Samsung’s prijzenspectrum, maar houdt de Mini de goede naam van de Galaxy-reeks ook hoog?

De mid-range mini maakt het eind van zijn naam in ieder geval waar. Het gaat om een kleiner model dat natuurlijk niet kan tippen aan de oorspronkelijke Galaxy S III, maar in ruil daarvoor ook een minder grote impact heeft op je banksaldo. Het model is momenteel te krijgen voor het heel redelijke bedrag van 255 euro en begeeft zich daarmee in dezelfde prijsklasse als bijvoorbeeld Nokia’s Lumia 800 (review) en de Sony Xperia P (review), die respectievelijk 268 euro en 252 euro kosten

De smartphone kreeg een scherm van vier inch, zoals de naam doet denken is dat niet erg groot meer tegenwoordig. Het design oogt prima en de hardware is redelijk. Een 1 GHz dual-core processor houdt het apparaat in leven en is beschikbaar met 8- of 16GB intern geheugen, verder uit te breiden met 32GB micro SD.

Is het genoeg om te scoren? Op de volgende pagina’s duiken we de diepte in, beginnend met een kritische blik op het uiterlijk en afsluitend met een sappige conclusie.