min

Tags in dit artikel

,

Introductie

LG heeft enige tijd terug een nieuwe lijn smartphones op de markt gezet, die sinds kort ook in Nederland beschikbaar zijn gekomen. Het gaat om de tweede reeks smartphones uit de Optimus L-serie. Onlangs bespraken we al de LG Optimus L5 II (review), nu is het de beurt aan de ’topper’ uit de lijn: de LG Optimus L7 II. Deze telefoon kost een paar tientjes meer dan de smartphone uit de vorige recensie.

Bij de ontwikkeling van de Optimus L-reeks doet LG er alles aan om een zo compleet mogelijke telefoon te leveren die toch op prijs kan concurreren. Zo is de Optimus L7 II voorzien van een HD-scherm, een accu met een relatief hoge capaciteit, NFC-compatibiliteit en een Quick Button, waarmee je een toepassing naar keuze kan opstarten, waar je je ook bevindt in het Android-systeem. Deze mogelijkheid is redelijk uniek en biedt de gebruiker wat meer mogelijkheid tot personalisatie.

LG heeft ook de thuisknop van het toestel van een eigen draai voorzien. Rondom de knop zitten verschillende leds met een variatie aan kleuren. Deze leds kunnen oplichten wanneer bijvoorbeeld een telefoongesprek binnenkomt of gemist is. Dankzij dit onderdeel hoef je niet steeds je telefoon te activeren om te zien of iemand nog contact met je heeft willen opnemen. Dat scheelt energie en werkt misschien ook nog goed tegen het Fear of Missing Out-syndroom.

Natuurlijk wordt dit alles aangestuurd door Google’s mobiele besturingssysteem Android. LG levert de Optimus L7 II af met Android 4.1 Jelly Bean, één van de meest recente versies van Android.

De LG Optimus L7 II heeft een adviesprijs van ongeveer 299 euro, maar is in de prijsvergelijker van Techzine inmiddels voor ongeveer 235 euro terug te vinden. De Optimus L7 II is verkrijgbaar in een witte of zwarte uitvoering. Met deze prijs ondervindt de Optimus L7 II concurrentie vanuit Huawei, HTC, Nokia, Samsung en Sony. Deze toestellen draaien op Android of Windows Phone.

De qua prijs concurrerende opponenten van de LG Optimus L7 II vind je in de onderstaande tabel.

Model Prijs
LG Optimus L5 II (review) 185 euro
HTC One V (review) 190 euro
Sony Xperia Sola (review) 195 euro
Huawei Ascend W1 (review) 200 euro
Samsung Galaxy S Advance (review) 200 euro
HTC Windows Phone 8S (review) 200 euro
Sony Xperia J (review) 205 euro
Nokia Lumia 620 (review) 220 euro
Sony Xperia P (review) 225 euro
Samsung Galaxy S III Mini (review) 235 euro