Abonneer je gratis op Techzine!

Hardware (2)

Opnemen en afspelen


Het geluid van de H10 is helder. Ik heb nog geen kraak of ruis kunnen ontdekken. De oordopjes zijn ook van uitstekende kwaliteit en zelfs bij het hoogste volume (40) begon hij niet te kraken. Ik luister voornamelijk hardcore en dat hij dan nog niet kraakt, vind ik een uitmuntende prestatie. Mijn discman begint al te kraken als je over de helft van zijn kunnen komt.

Natuurlijk luistert niet iedereen naar hardcore en daarom heeft de H10 meer dan 30(!) presets. Deze zijn tijdens het afspelen te kiezen door de menukeuze knop in te drukken. Ook is er bovenop deze 30 presets nog een instelbare equalizer. Zo kan iedereen hem naar zijn eigen wensen instellen. Als laatste, kan dan nog de SRS WOW equalizer ingesteld worden. Zo kunnen de TruBass, Focus, Frequentie Boost en de Field Width aangepast worden. Zelf gebruik ik de SRS WOW, omdat die het mooiste geluid geeft.

De H10 kan op 3 manieren en 3 kwaliteiten opnemen. Zo kan je stemmen opnemen, een stuk van een radiozender opnemen of opnemen via de line-in op de cradle (optioneel accessoire). Er zijn 3 kwaliteitslevels (Hoog, middel, laag) waaruit je kunt kiezen. Hoog geeft natuurlijk de beste kwaliteit, maar neemt ook de meeste schijfruimte in beslag. Radio of stemmen opnemen geeft helder geluid zonder enig gekraak. Alles is goed te horen en te verstaan, als je het later afspeelt.

FM Tuner


De iRiver is in het bezit van een FM Tuner. Om goede ontvangst te kunnen hebben, heeft iRiver daarom besloten de oordopjes als antenne te gebruiken. Zo kan je je H10 in je zak houden en toch radio luisteren zonder ruis.Zenders zoeken is simpel. Je kan 20 presets handmatig of automatisch instellen. Bij het automatisch instellen zet je Auto Preset aan. Vind je dan met de FM Tuner een zender, dan slaat hij die automatisch op. Bij het handmatig instellen zoek je de zender en sla je die handmatig op. Aangezien dat aardig wat werk is, heeft iRiver daar een oplossing voor. Met iRiver Plus kan je een file maken, met daarin de naam van de zender, de frequentie van de zender en op welke preset deze zender moet staan. Die upload je met iRiver Plus naar de H10 en de zenders staan vervolgens juist ingesteld. Deze functie heeft mij een hoop tijd gespaard en werkt uitstekend.

Oordoppen


Bij de H10 worden de Sennheiser MX400 geleverd. Deze geven goed geluid en kraken totaal niet, zoals ik al eerder zei. Nadeel aan deze oordopjes, is dat ze alles behalve lekker in je oor zitten. Na een uur, begint het gewoon pijn te doen en dat is erg irritant. Verder zien ze er erg goedkoop uit en dat staat wat scheef naast zo’n MP3 speler van 239 euro.