Abonneer je gratis op Techzine!

Gameplay & Besturing

De gameplay laat nogal wat te wensen over. Je krijgt een bepaalde opdracht, deze voltooi je en je krijgt vervolgens een nieuwe opdracht. Tussen de opdrachten door ben je vrij om te doen wat je wilt, er zijn genoeg mogelijkheden. Zo kun je mini-games doen, of je gaat op zoek naar trofeeën die her en der verborgen liggen.

Het terrein waar de studio’s zich op bevinden is groot en bijna niet te voet te verkennen. Zo heb je de mogelijkheid om een golf karretje te laten stoppen. Hiermee kan je dan zelf verder rijden, als je tenminste de besturing onder de knie kunt krijgen.

Besturing


De besturing van Box Office Suit is ronduit slecht te noemen. De camera beweeg je door middel van je muis en je loopt gewoon met het toetsenbord. Helemaal niets mis mee, maar de besturing is nogal houterig. Hoe je het ook instelt, er verandert weinig aan.


Tijdens de eerste opdracht wordt je gevraagd graffiti van de muur af te halen, hier leer je ook meteen de basis van de besturing.

Door middel van tips wordt aangegeven welke knoppen je in moet drukken om het te kunnen halen, maar erg duidelijk wordt het niet. In de opties zijn button1 t/m button6 te configureren, deze worden rechtstreeks zo in de game overgenomen. Zo weet je niet welke actie er bij welke knop hoort terwijl in de handleiding de controls wel goed beschreven staan. Ik heb meerdere malen terug moeten kijken wat nou de verschillende knoppen waren.

Zo geef je gas met de spatiebalk als je in een golfkarretje zit, remmen doe je met de linker alt toets. In een latere opdracht krijg je de taak om foto’s te maken, ook hier ontbreekt een handige besturing. Zo heb je zes verschillende actionbuttons en wordt er verteld welke je op tijd in moet drukken. Helaas staat er dus alleen "B1", deze is dan weer gekoppeld aan spatie, zo moet je dus gaan onthouden welke toets er bij de actionbutton hoort.