2min

Specificaties en extra’s

Hieronder vind je de exacte specificaties van deze Cisco Linksys Router.


Specificaties:
Router: Linksys E3000 Wireless-N
WAN-poort 1
LAN-poort 4 (1000 Mbit)
USB-poort 1
Wireless N (300 Mbit) zowel de 2,4GHz als 5Ghz frequentie
Antennes 3 intern


Cisco Connect




Cisco Connect is een applicatie waarmee je makkelijk de router kan configureren voor het eerste gebruik. Zo krijg je bijvoorbeeld in het begin de keuze om een SSID in te stellen en of je deze wilt beveiligen met een wachtwoord. Ook kan je Cisco Connect zaken instellen zoals parent control. Met parent control is het mogelijk om computers van een tijdslot te voorzien, zo kan je precies instellen wanneer internet op een bepaalde computer wel of niet gebruikt mag worden.

Media Streamen via UPnP


Een functie die ook makkelijk is en zeker niet overbodig, is de mogelijkheid om media van de harde schijf te streamen via UPnP/DLNA. Televisies van de laatste paar jaar ondersteunen deze functie vrijwel allemaal. Ook is het bijvoorbeeld mogelijk om te streamen via een Playstation 3 of een Xbox 360.

Bestanden delen


Ook is het mogelijk om met deze router data te delen via een USB-aansluiting op de router. Dit is bijvoorbeeld makkelijk voor mensen die een externe harde schijf hebben met een USB-aansluiting, of een printer welke door meerdere computers gebruikt moet worden maar niet beschikt over een netwerkaansluiting. Hoewel Cisco er voor gekozen heeft maar 1 USB-poort in de router te plaatsen is het wel mogelijk er een USB-Hub aan te hangen, zodat meer apparaten gebruik kunnen maken van de Linksys USB poort.



Het delen van een USB-apparaat is makkelijk in te stellen, dit mag dan ook gezien wel gezien worden als pluspunt. Je krijgt een duidelijk schema te zien welke partities je wilt delen en welke mappen je wilt delen. Ook kan je instellen dat je eerst moet inloggen voordat je de mappen kan benaderen.