1 min

Prestaties

Bij het testen van een router is natuurlijk de snelheid enorm belangrijk maar ook het bereik en de stabiliteit. We hebben deze router weer aan onze testen onderworpen en gekeken hoe deze presteert in verhouding tot een soort gelijke router. Wat ons opviel is dat de router zeker een stuk slechter presteerde dan de eerder gereviewde Sitecom Gaming Router II. Het grote verschil tussen de twee routers is dat deze niet over externe antennes beschikt.



De minder goede resultaten lijken toch echt deels de schuld te zijn van het ontbreken van externe antennes. Als je naar de vergelijkingen kijkt hieronder zie je dat de Sitecom router stukken beter scoort dan de Linksys.






Alle routers worden op exact dezelfde manier getest, met dezelfde applicaties, dezelfde afstanden, dezelfde testapparatuur, in hetzelfde gebouw met dezelfde kamers en muren. Ook de WiFi signalen die al in de lucht hangen veranderen over het algemeen niet veel en doen niet onder voor een normale situatie bij mensen die in een rijtjeshuis of flat wonen. Hierdoor zijn wij van mening dat onze testen nauwkeurig zijn en op de praktijk zijn gericht.