1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nasdaq is een zeer divers techbedrijf. Het omarmt software-as-a-service (SaaS) op iedere plek waar dat mogelijk is. Na een migratie naar Microsoft 365 ging Nasdaq op zoek naar een cloudgebaseerde, volledig beheerde backupoplossing. Het verhaal laat zien hoe een financiële dienstverlener transformeert met behulp van de cloud.

Toen Nasdaq gebruik ging maken van Microsoft 365, nam het bedrijf ook de op dat moment actieve backupoplossing onder de loep. Het moest bovenal eenvoudig in gebruik zijn. Het team van vier werknemers wilde een oplossing om 6.000 Microsoft 365-accounts te beheren. Ook moest het overweg kunnen met zo’n 100 Exchange-accounts voor gevoelige applicaties die niet in aanraking komen met het internet.

Nasdaq kwam uiteindelijk uit bij Cohesity DataProtect as-a-service voor Microsoft 365. Daarnaast vertrouwt het op Cohesity DataProtect voor on-premises Exchange-data. Binnen een maand was de Cohesity-oplossing live. Vandaag de dag back-upt Nasdaq 6.000 mailboxen, 45 TB aan OneDrive- en Teams-data en 100 Exchange-mailboxen.

Door de overstap gebruikt Nasdaq één interface voor het regelen van backups en het herstellen van data. Bovendien maakte de stap reporting rond compliance eenvoudiger, terwijl ook de cloudopslagkosten verminderden. Ben je benieuwd naar het hele verhaal van de evolutie van Nasdaq? Een video, waar je via onderstaand formulier toegang tot krijgt, vertelt het complete verhaal.