2min

Tags in dit artikel

, , ,

Asustek Computer heeft besloten om het verschepen van de Eee PC, een lowbudget laptop gericht op de Westerse markt, uit te stellen tot eind oktober.

De Eee PC van Asustek zou origineel in de derde week van september op de markt komen. Asustek verwacht dat het meer invloed op de markt gaat krijgen en tevens om haar softwareprogramma’s uit te breiden heeft Asustek besloten om haar agenda iets op te schuiven, volgens distributeurs.

Asustek verklaart dat het veel commentaar had ontvangen het testen van de Eee PC. Daardoor besloot het bedrijf om meer Linux-software toe te voegen aan de EeePC. Dit is volgens Asustek de grootste reden waarom het bedrijf de lanceerdatum heeft bijgesteld. Asustek verwacht dat het haar Eee PC vlug zal verschepen naar de distributeurs en dat het de Eee PC eerder lanceert dan de OLPC (One Laptop Per Child). De OLPC wordt rond november verwacht. Ondanks het feit dat Asustek meer software bij de Eee PC zal leveren blijven de kosten volgens het bedrijf gelijk.

Het is niet de eerste keer dan Asustek de lancering van de Eee PC uitstelt. In augustus werd de goedkope laptop uitgesteld tot september. Deze wordt de Eee PC dus uitgesteld tot eind oktober.

Eerder deze maand zei Asustek dat het plant om voor het eind van het jaar 200.000 tot 300.000 Eee PC’s te hebben verscheept en het volgend jaar meer dan drie miljoen orders verwacht.