Alle vluchten Schiphol vertraagd door ICT-storing

Door op , 2681x bekeken

Door een computerstoring bij KLM zijn alle vluchten op Schiphol vertraagd.

Passagiers moeten uitgaan van een vertraging van 30 tot 35 minuten. Luchthaven Schiphol heeft aangegeven dat het al het inkomende luchtverkeer vertraagt zodat het de situatie onder controle kan krijgen.

De computerstoring vindt plaats bij KLM. Bij die luchtvaartmaatschappij werken het online inchecken en het boeken van vluchten niet. Daarnaast heeft ook de website het moeilijk, zo meldt KLM tegenover NU.nl. KLM laat weten dat "een aantal systemen is getroffen" waardoor het vliegverkeer vertraagd moest worden. Wat de oorzaak van de storing precies is, blijft echter onduidelijk.

Hierdoor moeten passagiers van KLM nog langer wachten. Zij moeten rekening houden met een vertraging van 60 tot 90 minuten, voor zowel Europese als intercontinentale vluchten.

De KLM-storing komt op het moment dat verschillende Nederlandse gemeentes en organisaties zijn geïnfecteerd met een Trojaans paard dat documenten en spreadsheets versleutelt. Of ook KLM door dit Trojaanse paard is getroffen en of dit de oorzaak is van de storing, is onduidelijk.

Wanneer de storing weer verholpen is, is nog onduidelijk. Reizigers kunnen KLM-medewerkers via Facebook of Twitter benaderen. Deze medewerkers kunnen dan de passagiers online inchecken of vluchten voor ze boeken.


KLM laat via Twitter weten dat de storing is verholpen. Echter, het is nog altijd mogelijk dat vluchten last hebben van vertraging. Het is niet duidelijk wat de problemen heeft veroorzaakt.

Dit artikel is geüpdatet, de eerste plaatsing was op Donderdag 9 augustus 2012 12:37

Op de hoogte blijven van Techzine via Facebook, like ons:

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro