1 min

Motorola heeft haar eerste Android-smartphone met Intel-processor onthuld. De telefoon krijgt de naam Motorola Razr i. Motorola noemt het de belangrijkste lancering voor het bedrijf, sinds de lancering van de originele RAZR-smartphone.

De nieuwe smartphone van Motorola is voor een groot deel hetzelfde gebleven ten opzichte van andere Android-toestellen, maar er is één belangrijk verschil. In de RAZR i zit nu Intel’s nieuwste mobiele chip, welke op maar liefst 2 GHz. draait. Motorola geeft aan dat de RAZR i is geoptimaliseerd voor het surfen over het internet, met name voor op Java-gebaseerde activiteiten. Dit bereikte het bedrijf mede door het 4.3-inch AMOLED-beeldscherm en de 2000 mAh-batterij. Ook moet de nieuwe Intel-processor ervoor zorgen dat de batterij langer meegaat bij intensieve activiteiten, waaronder gaming.

De RAZR i heeft net als het vorige model een 8-megapixel camera. Daarnaast maakt de Android-smartphone gebruik van NFC-technologie. Onduidelijk is echter of de smartphone gebruik zal maken van het nieuwe Jelly Bean of dat Ice Cream Sandwich is geïnstalleerd. De smartphone zal eerst in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Brazilië beschikbaar worden gesteld.

Of en wanneer de RAZR i naar Nederland komt is niet duidelijk.