1 min

Het marktaandeel van Windows Phone is aan het stijgen. Dit blijkt uit cijfers van Kantar Worldpanel.

De cijfers zijn van november dit jaar, wat betekent dat ze nog voor de lancering van Windows Phone 8 zijn, en worden vergeleken met november 2011. In Italië vond de grootste stijging plaats. Daar steeg het aandeel van Windows Phone 8,2 procentpunten naar 11,8 procent.

In Groot-Brittannië steeg het aandeel met 3,4 procent en komt het nu uit op iets meer dan 5 procent. Deze stijging is waarschijnlijk te danken aan de inspanningen van Nokia in dat land.

In de Verenigde Staten heeft Microsoft het nog altijd moeilijk: daar vond ten opzichte van november 2011 slechts een stijging plaats van 0,6 procentpunt. In de VS heeft de iPhone het grootste aandeel. Maar liefst 53,3 procent van alle verkochte telefoons waren iPhones.

Windows Phone heeft het ook moeilijk in Brazilië en Duitsland waar het aandeel met respectievelijk 1,4 en 1,8 procentpunt daalde. Maar toch over het geheel genomen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje steeg het aandeel van Windows Phone met 2,1 procentpunt.

Het wordt interessant om te zien wat het aandeel van Windows Phone zal gaan doen nu Windows Phone 8 is gelanceerd.

Het complete rapport van Kantar Worldpanel is hier terug te vinden.